Scolile si gradinitele din Capitala si din judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu, inchise luni 18 ianuarie 2016

Scolile si gradinitele din Capitala si din judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu, inchise luni 18 ianuarie 2016

Cursurile in scolile si gradinitele din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu vor fi suspendate luni, anunta Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale.


Ministerul Educatiei informeaza ca luni, 18 ianuarie 2016, cursurile vor fi suspendate in Capitala si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu. Urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si inspectoratele scolare judetene Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu au decis, impreuna cu autoritatile locale, suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016.

In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul precizeaza faptul ca hotararea privind sustinerea ori suspendarea cursurilor trebuie sa tina cont de evolutia vremii si de siguranta elevilor si a profesorilor, precum si de asigurarea conditiilor proprii desfasurarii orelor de curs.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice este in permanenta legatura cu inspectoratele scolare din teritoriu si va reveni in cursul acestei zile cu informatii, in functie de evolutia punctuala a evenimentelor, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Estul si sudul Romaniei se afla, incepand de sambata seara, ora 20:00, sub cod galben si cod portocaliu de vant puternic, ninsoare si viscol. Avertizarea ANM este valabila pana astazi la ora 20:00. 11 judete si Capitala se afla sub incidenta codului portocaliu.

Vezi prognoza meteo!

sursa: hotnews.ro