Insula interzisa - locul unde oamenii traiesc ca in Epoca de Piatra

Insula interzisa – locul unde oamenii traiesc ca in Epoca de Piatra

Locuitorii insulei North Sentinel din Oceanul Indian sunt izolati de lumea din afara acesteia de secole. Oricine incearcă sa ajunga pe insula este intampinat de o rafala de săgeți. Societatea lor pare sa nu fi avansat dincolo de Epoca de Piatră. 


In secolul al 19-lea, mai multe barci au acostat pe insula cu diferite ocazii. Cei care au incercat sa patrunda pe insula au fost intampinati de localnici cu sageti. In 1987, mai multi politisti au ajuns pe insula pentru a prinde un fugar. L-au gasit in padure cu gatul taiat si cu trupul plin de sageti. Au fugit imediat de acolo. Insula North Sentinel se intinde pe o suprafata de pana la 72 de kilometri patrati si probabil ca acolo locuiesc mai putin de 400 de persoane.

In august 1981, acolo a ajuns si vaporul Primrose. Localnicii au reactionat agresiv, fluturand sulite si aruncand cu sageti. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, pasagerii fiind evacuati cu ajutorul unui elicopter. Si oamenii de stiinta au incercat sa stabileasca legaturi pasnice cu localnicii, oferandu-le cadouri. Acestia au fost insa indiferenti sau agresivi cu intrusii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca locuitorii insulei traiesc izolati de restul lumii de mii de ani.

In mod oficial, insula apartine de India. Autoritatile din acest stat nu se implica insa in viata locuitorilor de pe North Sentinel, lasandu-i sa faca ce vor. Mai mult, ii pazesc pe turisti sa nu se duca acolo. Si asta pentru ca acestia risca sa fie ucisi de locuitori, precum au patit 2 pescari care au naufragiat acolo. In plus, localnicii nu au imunitate la multe boli. Astfel, acestia ar putea sa moara dintr-o banala raceala, daca intra in contact cu oamenii din exterior.

Desi acesti aborigenti nu au niciun interes pentru lumea exterioara, ei continua sa ne fascineze. Pe insula North Sentinel, lumea pare ca s-a blocat in timp. E incredibil cum in secolul 21 inca exista oameni care nu au auzit de Internet si bomba atomica si cred ca zeii se ascund in copaci si pietre.

sursa: dailybusiness.ro