Hachikō de Dolj, câinele care de cinci ani îşi aşteaptă stăpânul mort

Hachikō de Dolj, câinele care de cinci ani îşi aşteaptă stăpânul mort. Foto: Adevarul.ro

Hachikō de Dolj, câinele care, de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort: „Este tot timpul trist, îşi ţine capul numai în pământ”. Un câine ciobănesc mioritic îşi aşteaptă de cinci ani în faţa porţii stăpânul mort. Oamenii din comuna doljeană Malu Mare l-au botezat Hachikō, la fel ca pe personajul din celebrul film.


Oamenii din comuna doljeană Malu Mare au povestit că nici zăpada sau frigul nu l-au înduplecat pe cionănescu mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele nu a vrut. Hachikō se hrăneşte din mila trecătorilor.

„Acest câine şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat din faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ”, a spus Dan Marinescu, localnic. Cazul câinelui din Dolj care îşi aşteaptă stăpânul în faţa porţii aminteşte de celebrul film Hachiko. El şi-a aşteptat stăpânul în gară 10 ani până a murit.

Sursa: Adevarul.ro