Cele mai frumoase obiective turistice din Europa

Cele mai frumoase obiective turistice din Europa

Europa, batranul nostru continent, este incarcat de locuri si atractii turistice care merita vizitate macar o data in viata. De la peisaje naturale din sate autentice, la orase cosmopolite, muzee sau castele, de toate vei putea admira intr-un tur al Europei sau in calatorii obisnuite, organizate in timpul vacantei.

Stiu ca este greu sa iei decizii atunci cand vine vorba de destinatia de vacanta, insa tocmai de aceea am realizat o lista cu cele mai frumoase obiective turistice din Europa.

Daca iti doresti doar un city break, o vacanta in familie, la munte sau pe plaja, o escapada romantica sau o excursie cu prietenii, trebuie sa stii ca in toata Europa ai sansa sa gaseste orice fel de vacanta ti-ai dori.

Iata care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Europa, pe care sa le ai in vedere cand iti planuiesti vacantele. Daca vrei sa descoperi si mai multe atractii turistice, poti sa vizitezi si site-ul xplorer.ro.

1. Turnul Eiffel din Paris

Turnul Eiffel din Paris

Mai mult decat unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Europa, Turnul Eiffel din Paris se incadreaza la categoria celor mai frumoase si cunoscute obiective turistice din lume.

Daca ajungi la Paris, nici nu este nevoie sa faci prea mari eforturi pentru a vedea Turnul Eiffel. Partea sa superioara iti va aparea in cadrul vizual din orice colt al orasului.

Totusi, nimic nu se compara cu o priveliste a Parisului de la peste 300 de metri inaltime, cat masoara Turnul Eiffel. In varful turnului te poti rasfata cu un preparat traditional frantuzesc, servit la un restaurant cochet.

2. Colosseumul din Roma

Colosseumul din Roma se afla de mult timp in topul celor mai frumoase obiective turistice din Europa. Pentru iubitorii de istorie, acesta este locul ideal in care pot face o calatorie in timp.

Desi se poate considera o cladire-ruina, mostenire ramasa de la Imperiul Roman, este atat de incarcata de istorie, incat aduna anual un numar impresionant de turisti.

Colosseumul din Roma a fost construit in secolul I d.Hr. si se stie despre acesta ca era locul unde se desfasurau celebrele lupte cu gladiatori. In prezent aici pot fi descoperite o multime de lucruri legate de obiceiurile stravechi ale romanilor.

3. Sagrada Familia din Barcelona

Simbol important al Spaniei, Sagrada Familia din Barcelona este considerata o minune arhitectonica a renumitului Antonio Gaudi, datorita aspectului sau original si unic in lume.

Mai mult decat atat, chiar daca cladirea nu a fost inca finalizata se numara printre cele mai frumoase obiective turistice din Europa.

Se crede ca lucrarile bisericii se vor finaliza abia in anul 2028, la peste 100 de ani de la moartea arhitectului sau. Chiar si asa, anual sute de mii de turisti viziteaza Sagrada Familia, fiind captivati de farmecul sau, atat la exterior, cat si in interior.

4. Muzeul Luvru din Paris

Muzeul Luvru din Paris

Cunoscut in intreaga lume, Muzeul Luvru din Paris este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Franta, dar si din Europa.

Muzeul Luvru gazduieste aproximativ 400.000 de obiecte de arta, insa dintre acestea doar 35.000 sunt expuse pentru vizitatori. Una dintre cele mai vechi colectii ale muzeului este cea de arta greco-romana.

Colectia de pictura detine tablouri care dateaza incepand cu secolul al XIII-lea. Totusi, cea mai renumita si vizitata atractie a muzeului este Mona Lisa, realizata de celebrul da Vinci.

Pe langa colectia de arta greco-romana si cea de picturi, muzeul mai detine colectii impresionante de antichitati egiptene, monede si bancnote.

5. Palatul Buckingham din Londra

Desi se spune ca nu este tocmai cea mai frumoasa cladire din Londra, Palatul Buckingham este principala resedinta regala. Acest lucru face ca interesul pentru palat sa fie mai accentuat.

Finalizat in 1837, Palatul Buckingham a inceput sa permita accesul publicului abia din anul 1993. Chiar si asa, Camerele de Stat si Galeria de Tablouri pot fi vizitate doar in lunile august si septembrie. Cand palatul este deschis pentru public, familia regala este intotdeauna la o alta resedinta.

Totusi, majoritatea turistilor care aleg sa viziteze Palatul Buckingham sunt nerabdatori sa priveasca schimbarea garzii, care are loc la ora 11:00.

6. Capela Sixtina de la Vatican

Capela Sixtina se gaseste in cea mai mica tara din lume, Vatican. Cu o suprafata de aproximativ 0,44 kilometri patrati, orasul Vatican este considerat unul dintre cele mai importante centre spirituale pentru credinciosii romano-catolici din lume.

Construita intre anii 1477-1480, Capela Sixtina se face remarcata datorita picturilor murale realizate de Michelangelo. Acestea infatiseaza mai multe evenimente mentionate in Biblie.

7. Palatul Schonbrunn din Viena

Palatul Schonbrunn din Viena

Turistii care viziteaza Viena trebuie sa stie ca Palatul Schonbrunn este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Europa.

Fosta resedinta de vara a familiilor imperiale, Palatul Schonbrunn a fost construit in stil rococo si detine peste 1400 de camere.

Din 1996 atat Palatul Schonbrunn, cat si gradinile din jurul sau au fost inscrise in Patromoniul Mondial UNESCO. Apropo de gradini, acestea concureaza la frumusete cu spectaculoasele gradini ale Palatului Versailles din Paris.

8. Big Ben din Londra

Unul dintre cele mai fotografiate locuri si atractii turistice din Londra este Big Ben. Aceasta denumire este utilizata pentru a descrie renumitul turn, impreuna cu ceasul si clopotul. Numele initial a fost insa Great Bell.

In anul 2019 Big Ben a sarbatorit 160 de ani de la construire, dar ceea ce il face remarcabil este faptul ca se pastreaza inca intr-o stare impecabila, in ciuda trecerii timpului.

Chiar daca nu este deschis pentru public, turnul cu ceas din Londra a devenit un simbol al Angliei si unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Europa.

9. Fort Lovrijenac din Dubrovnik

Marginit de apele Marii Adriatice, fortul Lovrijenac din Dubrovnik, Croatia, a devenit in ultimii ani o destinatie de vacanta foarte ravnita. Nici nu e de mirare! Locul este de-a dreptul fermecator, cu peisaje unice si deosebite.

Denumit „perla Adriaticii”, orasul fortificat Dubrovnik este considerat o destinatie medievala de lux. Pastrandu-si zidurile intacte, fortul Lovrijenac inconjura la un moment dat intregul oras, facandu-l sa fie si mai enigmatic si atragator.

10. Sighisoara

De pe lista cu cele mai frumoase obiective turistice din Europa nu putea sa lipseasca un loc din Romania.

Considerat „Perla Transilvaniei” inca din secolul XIX, orasul Sighisoara poarta intre zidurile sale istoria multor ani. Arhitectura este cea care dovedeste acest lucru, casele, majoritatea vechi, dar reconditionate, amintesc de anii in care Sighisoara era o mica cetate cocheta.

Strazile, numeroasele turnuri, dintre care cel mai cunoscut este Turnul cu Ceas, elementele de decor ale caselor, toate te intorc in timp.