Castelul Bran în Top 3 cele mai frumose castele din Europa

Castelul Bran în Top 3 cele mai frumose castele din Europa – foto: adevarul.ro

Castelul Bran se află la loc de cinste în topul celor mai frumoase 20 de castele din Europa, realizat de publicaţia spaniolă „El Pais“.

Celebru în toată lumea datorită legendei Contelui Dracula, Castelul Bran, ridicat cu mai bine de 600 de ani în urmă, s-a clasat pe locul trei în top 20 cele mai frumoase castele din Europa, după Castelul Neuschwanstein din Bavaria şi faimosul Chenonceau de pe Valea Loirei.

„Castelul Bran este o cetate medievală în apropierea Braşovului, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, în România, care îşi datorează renumele şi uriaşa atracţie turistică Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Cel mai probabil, figura istorică reală a lui Vlad III Dracula n-a păşit vreodată în acest castel, a cărui structură prezentă a fost construită de regele Ludovic I al Ungariei în anul 1377. Vlad Ţepeş a locuit în castelul de la Poienari, în zona de centru-sud a ţării, castel ale cărei ruine pot fi de asemenea vizitate“, se arată în articolul din „El Pais“.

Castelul Bran râmâne cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov. În 2016 a atras 520.000 de vizitatori, o cifră record cu o creştere de 20% faţă de anul precedent, mai mult de jumătare dintre turişti fiind străini. Conform ultimelor date ale Institutului Naţional de Statistică, anul trecut, ţara noastră a fost vizitată de circa 10.000 de turişti din Spania.

Sursa: Adevarul.ro