Joi, 15 decembrie, și-a deschis porțile noul centru spa și balneo din stațiunea Borsec, județul Harghita, în urma unei investiții de 9 milioane de euro.

După o așteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: pe data de 15 Dec 2022 și-a deschis porțile FONTANA Spa & Balneo. Mai multe sute de persoane au participat la ceremonia de inaugurare, printre ele aflându-se mai multe oficialități din București și din județul Harghita.

FONTANA Spa & Balneo

FONTANA Spa & Balneo Borsec

Fontana Spa & Balneo dispune de un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.

În zona de spa sunt piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi, iar în zona balneo se fac tratamente, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece. Se vor folosi uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, creme si nămoluri, se arată pe site-ul stațiunii.



Biletele de intrare vor fi între 50 și 100 de lei, în funcție de timpul petrecut în centru (3 ore, 6 ore sau bilete de o zi). Toți copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea gratuitate.

Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, primăria fiind nevoită să caute soluţii pentru a fi finalizat.

FONTANA Spa & Balneo

În anul 2016 a fost contractat un credit bancar de 13 milioane de lei, la care s-au adăugat fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local. Investiția totală este de aproximativ 9 milioane de euro.

Localizare pe harta Fontana Spa & Balneo Borsec

Adresa: Strada Carpati Nr. 101A, Borsec – Romania. Website: fontanaborsec.ro

Contact: Telefon: 0759 808 824, E-mail: info@fontanaborsec.ro

Program de functionare: 

Luni – Joi: 12:00 – 20:00, Vineri: 12:00 – 21:00, Sambata – Duminica: 10:00 – 21:00