Vinieta Oxigen București

Vinieta Oxigen București – 1 Ianuarie 2020

? Vinieta Oxigen – Taxa auto din București pentru mașinile poluante a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar șoferii care circulă prin București, fie și ocazional, trebuie să știe că sancțiunile pentru neachiziționarea ei se aplică abia din martie 2020.

De unde se poate cumpăra vinieta Oxigen

? Vinieta Oxigen poate fi achiziționată momentan doar online intrând pe site-ul Administrației Străzilor  aspmb.ro sau pe roviniete.ro.

? Autoturismele cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vinieta OXIGEN, iar mașinile cu motoare sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului București! Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021.

? Autoturismele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 vor fi interzise complet în centrul Capitalei în același interval orar, și vor avea acces pe restul arterelor doar cu achiziția vinietei.

? Singurele mașini care nu vor fi afectate de restricții sunt cele electrice, hibride, Euro 5 și Euro 6.

? Măsurile se aplică de luni până vineri, între orele 07.00 și 22.00, cu excepția sărbătorilor legale. În afara programului se poate circula gratuit, prin toate zonele Bucureștiului, indiferent de norma de poluare.

Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) reprezintă perimetrul delimitat de:

Piața Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare – Str. Polona – Str. Mihai Eminescu – str. Traian – Bd. Nerva Traian – Bd. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Voda – Bd. Mărășești – Str. Mitropolit Nifon – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Str. Știrbei Voda – Str. Berzei – Str. Buzești – Piața Victorie.

Cât costă vinieta Oxigen din București

Vinieta Oxigen se poate cumpăra pentru o zi, o lună, 6 luni sau un an. Una de o zi costă 15 lei pentru maşinile cu normă de poluare până la euro 2. Euro 3 şi euro 4 plătesc 5 lei pe zi. Vinieta de un an începe de la 500 de lei în cazul euro 4 şi 1.900 de lei pentru non euro.

Cât costă vinieta Oxigen din București

Cât costă vinieta Oxigen din București

Sursa: Administratia Strazilor Primaria Municipiului Bucuresti – www.aspmb.ro