Romania in top 5 AirBNB destinatii turistice pentru 2020

Romania in top 5 AirBNB destinatii turistice pentru 2020

România a fost nominalizată în top 5 al celor mai căutate destinații pentru anul 2020 de platforma internațională AirBNB. Asta, după ce țara noastră a devenit o destinație turistică din ce în ce mai atractivă pe plan internațional, anunţă Ministerul Turismului.

Reprezentanții platformei online de rezervări descriu România ca fiind o destinație recunoscută pentru peisajele unice, în care turiștii se pot bucura de experiențe unice și situează țara noastră între destinațiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia.

AirBNB estimează că România va cunoaste în 2020, conform estimărilor, o creștere a rezervărilor de 298% față de anul 2019. Aceste estimări vin după ce, în acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor străini în România a crescut, în primele 8 luni, cu peste 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Aceste estimări pentru anul 2020 ne arată încă o dată potențialul enorm pe care România îl are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arată o creștere a vizitatorilor străini care au ajuns în țara noastră în primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodată, o creștere cu aproximativ 8% a numărului de turiști români care au ales să își petreacă vacanțele în țara noastră și să redescopere România ca destinație turistică. Măsura voucherelor de vacanță a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistică de la noi din țară. În același timp, trebuie spus că, în acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societăți comerciale private care au ales să acorde vouchere de vacanță angajaților. Acest lucru dovedește încă o dată că această măsură a fost una care a avut nu doar un rol social ci și un rol economic important”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Romania in top 5 AirBNB destinatii turistice pentru 2020. Sursa: dailybusiness.ro