Destinația ecoturistică Zărnești - Piatra Craiului

Destinația ecoturistică Zărnești – Piatra Craiului. Foto: www.romania.travel

Destinația ecoturistică Zărnești – Piatra Craiului încântă ochii vizitatorului prin peisaje unice, de o frumusețe inedită. Masivul Piatra Craiului din Carpaţii Meridionali este asemenea unei cetăți naturale de piatră, îmbrăcată cu brâul verde al pădurilor. Peisajul tipic al acestui masiv, imortalizat în mii de fotografii, este caracterizat de creasta sa singuratică, unică în relieful montan al României, prin trăsăturile ei definitorii: altitudine, lungime, proeminenţă şi unitate.

Zărneştiul este principala bază de plecare spre cele mai frumoase şi sălbatice trasee turistice din masiv, unde se poate practica alpinismul, atât de către amatori cât şi de profesionişti, Prăpăstiile Zărneştiului oferind mai multe trasee cu grade diferite de dificultate.

Plimbările cu căruţa trasă de cai, iar iarna cu săniile, spre localităţile apropiate, Măgura şi Peştera, constituie o altă atracţie pentru turişti. De asemenea, se poate practica mountainbike şi ciclismul, dar și echitaţia, pe cărările de munte. Tot la Zărneşti are loc Maratonul Pietrei Craiului, care, an de an, strânge tot mai mulţi iubitori de natură şi sportivi, atât din ţară cât şi din străinătate.

Zona Brebina este cunoscută pentru pista de motocros, unde se organizează competiţii naţionale şi internaţionale, iar iubitorii sportului extrem au la dispoziție Aerodromul Piatra Craiului.

Sursa: www.romania.travel

Booking.com