Transilvania Train - prima calatorie all inclusive cu trenul prin Romania

Transilvania Train – prima calatorie all inclusive cu trenul prin Romania

Rusia are Transsiberianul, Spania are Al Andalus, Elvetia are Bernina Express care strabate Alpii, iar Romania are trenurile CFR care intarzie minute sau chiar ore intregi. Insa, paradoxal sau nu, tocmai acest lucru a starnit creativitatea a patru prieteni care, dintr-o gluma, au creat Transilvania Train – prima calatorie all inclusive cu trenul prin Romania.

„Ideea a avut doua fundamente: pe de o parte toata aceasta stagnare conceptuala in materie de inovare in turism in Romania, iar pe de alta parte, experentiele turistice pe care le-am avut cu trenuri in diverse tari ale lumii. Sunt trenuri turistice care circula cu succes in tari mai putin prietenoase din punct de vedere turistic decat Romania. Samburele acestei idei a pornit de la o gluma: Daca tot merge CFR-ul cu 30 de km/ora, cum am putea sa exploatam aceast lucru?„, spun fondatorii Transilvania Train.

Ce este mai exact Transilvania Train

Transilvania Train este un eveniment cultural, puncteaza fondatorii, cu un program de scurta durata, dar „intens”, in care turistii nu doar se plimba, ci si participa la diverse activitati. Calatoria are loc intre 31 august si 3 septembrie, pe traseul Brasov-Sighisoara-Medias-Alba Iulia-Sebes-Sibiu-Fagaras, intr-un tren inchiriat de la CFR Calatori si amenajat special, cu 5 vagoane de tip bar-bistro in care exista 46 de fotolii amplasate fata in fata, cu masa in mijloc, si cate un bar/vagon si aer conditionat. In total, in tren pot urca 230 de persoane.

Cat costa sa te plimbi cu Transilvania Train

Calatoria de 4 zile prin Transilvania costa 650 euro de persoana (pachetul Confort) sau 780 de euro de persoana (pachetul Premium). Pachetele includ: transport cu trenul si autocar, respectiv microbuz pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3 stele (pachetul Confort) sau de 4 stele (pachetul Premium); pranz si cina conform programului, 2 workshop-uri la alegere in ziua 2 si workshop-ul gastronomic in ziua 3, intrarile la obiectivele turistice, bauturile si gustarile din tren, precum si toate activitatile din tren sau din orasele de debarcare.

In plus, o echipa de 30 de ghizi locali, insotitori de tren, somelier si fotografi va asista in permanenta turistii. Rezervarile se pot face pe transilvania-train.com

Sursa: wall-street.ro