Agentia de turism Omnia Turism

Agentia de turism Omnia Turism. Foto: libertatea.ro

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) va lansa un fond de sprijin pentru turiştii care au fost păgubiţi cu peste 1.000 de euro în cazul Omnia Turism.

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe operative conduse de către ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Cazul Omnia Turism este cea mai mare pagubă în turism de după Revoluţie, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a precizat că ANAF va face în perioda următoare un control la agenţia de turism.

Până în prezent, a fost calculată o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţie din 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro.

Burcea a anunţat măsura de a înfiinţa un fond de sprijin după ce a avut sâmbătă o întâlnire cu ministrul Turismului pentru a discuta despre măsurile care pot fi luate în acest caz.

”Să vedem câte agenţii au resurse, după această problemă foarte mulţi s-au decapitalizat. Vrem să strângem bani atât de mai membri ANAT care nu au probleme financiare, cât şi de la cei care doresc să contribuie, pentru a participa la un sprijin pentru turiştii ai agenţiilor membre ANAT care au fost păgubiţi cu peste 1.000 de euro”, a afirmat Burcea, potrivit NEWS.RO.

Ministrul Turismului i-a sfătuit recent pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi.

Sursa: stiripesurse.ro