Transalpina redeschisă circulației pe 23 Mai 2020

Transalpina redeschisă circulației pe 23 Mai 2020

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând cu data de 23 Mai 2020, a fost reluată circulația pe DN 67C, Transalpina, pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca, județul Gorj, și Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Circulația pe traseul montan Transalpina este permisă numai în intervalul orar 08:00 – 20:00, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, viteza maximă fiind de 30 km/h.

Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj si Sebeș – județul Alba. Transalpina fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii. Traseul străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba, traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare este pe aproximativ 20 de km, in județul Valcea, unde se prezintă ca o șosea de creastă.

Șoseaua este închisă aproape jumătate din an, datorită acumulărilor de zăpadă. Din cauza restricțiilor de circulație în afara localitații, impuse de măsurile luate in vederea stopării răspidirii Covid-19, deocamdată nu pot ajunge aici decât cei care dețin proprietăți in zonă.