Povești și lacuri în Munții Făgăraș

Povești și lacuri în Munții Făgăraș – foto: David Marcu

La început de vară, Oxigen vă invită la depănat povești într-o zonă emblematică a României: Transfăgărășan, Bâlea Lac și Lacul Capra.

Lacul Capra este o destinație unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Situat la peste 2200 m altitudine, de aici izvorăște Pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeșului.  Dacă ne permite vremea, vom sta pe malul lacului și ne vom bucura pe îndelete de poveștile locului, soare, un picnic pe cinste si frumusețea din jur.

In excursie vom auzi povesti despre cum s-a construit Transfăgărășanul în doar 4 ani, despre satul de pe fundul Lacului Vidraru si  avalanșa din 1977 care a înghițit 23 de oameni la Bâlea Lac.

Ne întâlnim ca de obicei, la ora 6:00, în zona Hotel Horoscop – Piața Unirii și pornim pe ruta București – Pitești – Curtea de Argeș – Bâlea Lac.

Vom parcurge partea sudică a Transfăgărășanului, desemnat de către realizatorii emisiunii Top Gear drept unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, timp în care vă vom povesti istoria construirii lui.

Ne vom opri la 2040 m altitudine, cel mai înalt punct al Transfăgărășanului, unde se află lacul glaciar Bâlea și vom vizita zona lacului, declarată rezervație științifică.

Dar destinația noastră finală este și mai sus. Urcăm aproximativ o oră, până în Șaua Capra, de unde vom putea admira partea nordică a Transfăgărășanului, în toată splendoarea lui.

De aici și până la Lacul Capra va fi o desfătare pentru suflet. Situat la 2230 m altitudine, în Căldarea Capra, lacul este o oază de liniște și frumusețe. De aici izvorăște pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeșului și tot aici se află un monument cu o poveste tristă.

Ne întoarcem în București, zona Piața Unirii, în jurul orei 22:00-23.00

Data: 14 iulie 2018, Locuri disponibile: 50, Pret: 135 lei

Sursa: Oxigentour.ro