De 1 iunie la 2517 metri pe Varful Lespezi din Fagaras

De 1 iunie la 2517 metri pe Varful Lespezi din Fagaras – foto: oxigentour.ro

De 1 iunie ne bucuram de inceputul verii pe unul dintre cele mai inalte varfuri din Carpati: Varful Lespezi din Muntii Fagaras.

Asa ca lasa Bucurestiul, cauta energia de cand erai copil, fa-ti rucsacul si hai intr-o excursie de o zi pe munte.

La ce sa te astepti?

  • La un traseu lung – aprox 8 ore (dus-intors);
  • O diferenta de nivel aprox de 1200m – avantajul este ca vom cobora pe aceeasi ruta, asa ca daca nu mai poti urca, te luam la intoarcere;
  • Peisaje demential de frumoase, cum doar la peste 2500m in Fagaras poti avea.

Muntii fac spectacol  si noi suntem acolo sa-l vedem. Hai cu Oxigen in Fagaras!

Program:

Ora 05.45 ne gaseste in fata la Hotel Horoscop Unirea – pregatiti de drum. La ora 06.00 trecute fix, Autocarul Bucuriei ia calea autostrazii Bucuresti – Pitesti si se opreste la Piscul Negru.

De aici, cu rucsacii in spate si bocancii in picioare incepem traseul. Daca in Bucuresti suntem deja satui de vara, pe crestele Fagarasului zapada inca se incapataneaza sa ramana.

Traseul pana pe Varful Lespezi urca lin, apoi accentuat, apoi iar lin. Important e ca urca, si nu se opreste din urcat decat dupa ce a terminat toata diferenta de nivel de 1200-1300m. Pana pe varf, ochii ne vor fi delectati cu diverse floricele de sezon. Pentru ca la peste 2000 de metri primavara s-a incapatanat sa ramana mai mult timp, floriele vor fi din belsug.

Dupa o pauza scurta de sandwich, si fotografii, coboram pe acelasi traseu spre Piscul Negru.

Autocarul Bucuriei – se veseleste cand ne vede, si plecam fericiti spre Bucuresti, cu un card plin de fotografii, si energie cat cuprinde dupa excursia la munte.

Cu Varful Lespezi deschidem seria excursiilor din Fagaras. Vara este lunga, si Fagarasul ne asteapta cu alte varfuri si trasee de urmat.

Informatii suplimentare pe Oxigentour.ro