Prin Poarta Vânturilor spre Lacul Vulturilor

Prin Poarta Vânturilor spre Lacul Vulturilor

Oxigen vă invită, pe data de 26 mai 2018, intr-o excursie de o zi pe un tărâm al legendelor, aflat în județul Buzău: Poarta Vânturilor și Lacul Vulturilor.

Despre lacul situat la 1420 m, numit și Lacul Fără Fund, amintește Alexandru Vlahuță în România pitorească, spunând că primăvara vulturii veneau la lac pentru a bea apă ca să întinerească şi pentru a-și învăța puii să zboare.

Program: întâlnirea de dimineață la ora 6:00 la Hotel Horoscop – Piața Unirii, îmbarcare în autocarul bucuriei și pornim pe ruta București – Ploiești – Nehoiu – Crasna.

Pașii ne vor purta pe poteci largi și înierbate până într-o poiană largă, de unde vom putea admira Munții Ciucaș și Culmea Mălâia.

De aici, drumul continuă lin până în Șaua Poarta Vânturilor, locul unde se spune că se întâlnesc curenții de aer din Carpați. Până la Lacul Vulturilor mai este doar puțin, iar priveliștile generoase vor concura cu frumusețea luciului apei.

După o binemeritată pauză de odihnă, masă și poze, încărcați de frumusețea și sălbăticia munților, ne vom întoarce în Crasna.

Sosire în București în jurul orei 22:00.

Ghizi:

CRISTI COCHINA – un alpinist profesionist, o persoană calmă și echilibrată care știe cum să reacționeze în situații limită.

RAZVAN DAVID – o persoană cu zâmbetul pe buze permanent, pusă pe șotii și bancuri, dar de încredere și de bază în orice situație dificilă

DIANA CHILEA – un suflet nomad, iar pașii au purtat-o până acum pe 4 continente: Africa, America de Nord, America de Sud și Europa.  Este omul pe care îl vrei lângă tine indiferent de destinație. Veselia ei, camaraderia, simțul organizatoric și stăpânirea de sine sunt doar câteva dintre calitățile ei.

Tarif 117 lei, locuri disponibile: 39.

Mai multe detalii pe Oxigentour.ro