Peisaj Romania

Sat Pestera, judetul Brasov. Foto: Eduard Guţescu

National Geographic Traveler a oferit, in cadrul concursului Traveler Photo Contest 2015, o menţiune specială (Merit Winner) fotografului român Eduard Guţescu. Acesta a participat cu o fotografie din satul braşovean Peştera intitulată „Land of Fairy Tales“.

La această competiţie au fost înscrise peste 17.000 de imagini, fiind desemnaţi trei mari cîştigatori, în timp ce şapte fotografii (între care şi cea a lui Eduard Guţescu) au primit menţiuni speciale, potrivit theguardian.com.


Editorii revistei National Geographic Traveler au petrecut mai multe luni colectînd şi jurizînd aceste fotografii înscrise în National Geographic Traveler Photo Contest 2015, între care se numără portrete, scene în aer liber şi imagini care redau semnificaţia unor locuri din întreaga lume.

Marele premiu a fost cîştigat de „Whale Whisperers“, o imagine realizată de Anuar Patjane din Mexic, anunță monitorulexpres.ro. În imagine este prezentată o balena cu cocoaşă şi puiul ei nou-născut, care sînt înconjuraţi de scafandri, în Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic, care ar putea fi înscris în patrimoniul UNESCO pentru a putea fi protejat acest habitat.

Pe locul al doilea în această competiţie s-a situat fotografia „Gravel Workmen“, realizată de Faisal Azim din Bangladesh, iar, pe locul al treilea, s-a clasat imaginea „Camel Ardah“, de Ahmed Al Toqi din Oman.

Pe de altă parte, pe site-ul National Geographic Traveler este prezentată şi o selecţie a fotografiilor favorite ale editorilor revistei. Între acestea se număra alte trei fotografii ale unor români. National Geographic Traveler este o revistă cu profil turistic publicată de National Geographic Society în SUA. Revista a fost lansată în 1984 şi are mai multe ediţii internaţionale.

Sursa: romani-buni.info