Salina Turda - refugiu impotriva caniculei

Salina Turda – refugiu impotriva caniculei pentru mii de turisti

Salina Turda, din judetul Cluj, este pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare luna si un loc de refugiu in fata caniculei, in conditiile in care ofera o temperatura medie de 10 – 12 grade, la care oamenii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa sau pot urca in roata panoramica.


Salina Turda este si un loc de refugiu in perioade de canicula, intrucat ofera turistilor care aleg sa stea in salina o temperatura medie de 10 – 12 grade. Turistii care vin petrec circa trei – patru ore in interior, avand la dispozitie o serie de modalitati de petrecere a timpului liber. Pe langa vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia si Ghizela – turistii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masa, pot urca in roata panoramica sau se pot da cu barcile pe lacul din interior. Zilnic, pe perioada verii, sunt inregistrati peste 2.500 de vizitatori, dar avem si perioade de varf in care intra in salina si 5.000 de persoane.

Jumatate dintre turistii care viziteaza Salina Turda sunt din strainatate, din tari precum Ungaria, Franta sau Portugalia. „Daca in iulie anul trecut am avut 81.592 de turisti, in iulie anul acesta au fost 89.434. Perioada de varf de vizitare este luna august. Anul trecut, de exemplu, am avut in aceasta luna aproape 120.000 de turisti. In lunile de iarna, numarul turistilor este cuprins intre 10.000 si 15.000.

Salina Turda este deschisa zilnic intre orele 9.00 – 19.00. Intrarea costa 20 de lei pentru adulti, 12 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi si studenti, iar copiii pana la trei ani au acces gratuit. Pretul unei ture de opt minute cu roata panoramica este de 5 lei de persoana, o jumatate de ora de jucat mini-golf costa 10 lei de persoana, iar 20 de minute de bowling tot 10 lei de persoana.

Sursa: www.wall-street.ro