Cum poti profita la maxim de o minivacanta

Cum poti profita la maxim de o minivacanta

Escapadele de doar cateva zile sau minivacanta, pot fi la fel de eficiente precum vacantele lungi de cateva saptamani.

Daca ne referim la intensitatea emotiilor si la ritmul alert in care trebuie sa acumulezi tot ce se intampla in jurul tau, putem spune ca un city break este o doza concentrata de adrenalina.

Sa spunem ca iti alegi ca destinatie una din capitalele europene – Paris, Londra, Praga, Roma … sau alte orase care iti fac cu ochiul. Ai avea 3 sau 4 zile la dispozitie ca sa le descoperi.

Iata 5 lucruri pe care e bine sa le stii pentru a profita la maxim:

• Planuieste cu atentie aceste zile, noteaza din timp toate obiectivele pe care vrei sa le vizitezi si pregateste-ti o harta pe care sa o ai la indemana. Poti apela si la aplicatiile pentru telefon, acestea se vor deveni utile pentru a iti semnala proximitatea unui obiectiv turistic sau pentru a te scoate din incurcatura daca te ratacesti.

• In functie de sezon, ia-ti in bagaj toate articolele necesare ca sa te simti confortabil. De la pantofi comozi pana la ochelari de soare sau palarie, de la sosete groase pana la pelerine de ploaie daca vei calatori in sezonul racoros.

• Pentru cateva zile de vacanta nu este obligatoriu sa iei cu tine si un troler mare, pe care sa il transporti la cala. Si asta pentru ca, printre altele, vei pierde timp la poarta de check-in pentru a preda bagajul si la sosire vei sta la coada pentru a-l ridica.

• Sa spunem ca iei cu tine doar un bagaj de mana, pentru a te misca mai usor. Un troler de dimensiuni mici se poate dovedi mai comod decat o geanta de umar sau un rucsac, insa opiniile difera de la persoana la persoana.

• Ia cu tine buna dispozitie si dorinta de a explora, asigura-te ca sunt incarcate toate device-urile de imortalizat momente (telefonul, aparatul de fotografiat) si porneste cu inima deschisa spre o noua aventura.

Sursa: Lamonza.ro