Blue Air a pus in vanzare biletele pentru Constanta, de la 90 lei/zbor

Blue Air a pus in vanzare biletele pentru Constanta, de la 90 lei/zbor

Romanii din vestul, centrul si estul tarii vor putea ajunge pe litoralul romanesc in cel mult o ora si 15 minute, odata ce compania aeriana Blue Air introduce din vara viitoare zboruri interne din Timisoara, Oradea, Cluj si Iasi catre Constanta, rute pe care biletele de avion sunt puse deja la vanzare de la pretul de 90 lei/segment, cu bagaj de cala inclus.


Multi turisti din vestul tarii prefera sa mearga vara in concediu in Spania, Italia sau alte tari din Europa pentru ca ajungeau mai repede, fie cu avionul, fie cumasina personala, decat sa strabata drumurile din Romania pana la malul marii. Acum, acest „mare handicap”, cum il numeste Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii (ALDD), a fost eliminat prin introducerea unor zboruri interne catre Constanta.

Dupa 20 de ani, timp in care Tarom si statul nu au facut nimic, Asociatia Litoral, Aeroportul Constanta si cu alte trei asociatii de promovare din tara am reusit cu o companie tot romaneasca. Noi, practic, dupa 25 de ani de asteptare ca ministerul nostru sau Autoritatea de Turism sa faca ceva pentru litoral, am facut singuri. Pe litoralul romanesc lipseste legatura aeriana, daca nu ai accesbilitate catre destinatie, nu existi. Reconectam Constanta cu Timisoara, Oradea, Cluj si Iasi. Pentru prima data dupa 20 de ani, turistii din vestul si estul Romaniei pot zbura si pot alege mai usor si mai repede litoralul romanesc si nu destinatiile externe in care mergeau pana acum. Ei nu aveau cum sa ajunga pe litoralul romanesc. Asta a fost un mare handicap, o mare problema.

Presedintele ANAT, Alin Burcea, sustine ca introducerea zborurilor interne catre Constanta este „un lucru extraordinar pentru ca cei din vestul tarii prefera sa plece in Mallorca decat sa faca 14 ore cu masina pana la Constanta”. Insa, desi introducerea zborurile scurteaza timpul la o ora pana la destinatie, Burcea spune ca Blue Air are unul sau doua avioane pentru cursele interne, ceea ce este putin. „Eu cred ca si daca ar mai pune cinci avioane nu ar fi suficient”, a precizat presedintele ANAT.

Sursa: wall-street.ro