Tichete de masa si vouchere de vacanta in format electronic

Tichete de masa si vouchere de vacanta in format electronic

Visa Europe saluta aprobarea Ordinului Ministerului Finantelor Publice, publicat pe data de 18 august 2015 in Monitorul Oficial, care permite tuturor operatorilor economici din Romania, inclusiv institutiilor de credit, sa inceapa procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masa si vouchere de vacanta si in format electronic.


Emiterea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta pe carduri va aduce avantaje importante pentru partile implicate: Angajatorii vor beneficia de optimizarea costurilor si a proceselor cu achizitionarea, transferul si distributia acestor beneficii. Astfel, se reduce considerabil volumul de munca alocat si sunt eliminate costurile generate de tiparirea pe suport de hartie.

Angajatii vor avea la dispozitie un instrument de plata sigur si eficient, pe care il vor putea utiliza intr-o retea mai extinsa de comercianti intrucat numarul de unitati de alimentatie publica si de operatori de turism care accepta in prezent plata cu cardul este mai mare decat al celor unde se pot utiliza aceste beneficii pe suport de hartie.

In cazul comerciantilor care vor incheia contracte de acceptare a platilor cu tichete de masa si vouchere de vacanta electronice, acestia vor elimina treptat procesul de numarare si scanare a bonurilor sau voucherelor, vor incasa mai rapid platile si isi vor scadea costurile administrative intrucat vor elimina operatiunile de depozitare si transport specifice suportului pe hartie.

Sursa: dailybusiness.ro