Pescaturismul - un nou concept de vacanta in Delta Dunarii

Pescaturismul – un nou concept de vacanta in Delta Dunarii

Pescarii din Delta Dunării propun un nou concept pentru a atrage turiştii: pescaturismul. Vizitatorii vor experimenta viaţa de pescar într-o gospodărie tradiţională. Proiectul este finanţat de fundaţia fostului campion Ivan Patzaichin, iar primii turişti vor ajunge în Delta Dunării în luna octombrie.

Vacanţa turiştilor pescari va începe din Tulcea, unde vor fi îmbarcaţi în şalupe rapide cu destinaţia Mila 23. Acolo vor fi întâmpinaţi de săteni, care îi vor plimba cu lotcile pe canalele Deltei. Împreună vor scoate peştele din plasele pescăreşti montate dimineaţa de oamenii locului.

O incursiune de trei ore și jumătate va costa 150 de lei și include o plimbare cu barca, demonstrație de pescuit și o vizită la un adăpost pescăresc unde turiștii vor fi întâmpinați cu muzica și borș de pește tradițional.

După cele câteva ore petrecute în refugiul din inima Deltei, turiștii vor înnopta în colibele pescarilor sau în pensiuni. În curând vor fi ridicate alte două construcții pentru cazarea vizitatorilor, în comuna Mila 23. Proiectul realizat de fundația fostului campion olimpic Ivan Patzaichin a costat 30.000 de euro.

Sursa: digi24.ro