Stațiuni ca în Spania și Grecia pe litoralul românesc

Stațiuni ca în Spania și Grecia pe litoralul românesc

Stațiuni ca în Spania și Grecia, pe litoralul românesc. O nouă generație de investitori schimbă aspectul hotelurilor și colorează litoralul românesc în alb și albastru, la fel ca în Grecia sau Spania.

Ruinele unui han din 2 Mai au devenit o pensiune cu specific grecesc, iar la Olimp a apărut un sat cu cabane din lemn, la doi pași de o plajă sălbatică. Un loc cu aer mediteraneean găsim și între cele două Eforii.

Un boutique-hotel de cinci stele de pe fâşia de nisip dintre Eforie Nord şi Eforie Sud a fost amenajat de un comandant de cursă lungă. Oaspeţii sunt cazaţi în apartamente cu ferestre, largi prin care se vede marea şi au la dispoziţie o plajă şi un restaurant doar pentru ei. Cel mult 16 oameni se pot caza aici.

Camerele hotelului poarte numele unor zone celebre din Marea Mediterană şi sunt decorate cu obiecte cumpărate de la meşteşugari sau anticariate din acele locuri. O noapte de cazare costă cel puţin 315 euro, iar mâncarea nu este inclusă în preţ.

La Olimp, după un drum de un kilometru şi jumătate printr-o pădure, pe malul mării, vizitatorii ajung într-un sat de vacanţă parcă desprins din Grecia anilor 80. Turiştii se pot relaxa în 8 căsuţe albe, construite din chirpici, şi două vile cu camere duble.  Proprietatea este delimitată de un gard, vopsit în alb, care se potriveşte cu arhitectură cladirlor.

O familie plăteşte pentru o săptămână în acest loc, cu mâncarea inclusă, peste 1.200 de euro, iar rezervările se fac cu cel puţin 6 luni înainte.

Sursa: stirileprotv.ro