Rute alternative spre mare

Rute alternative spre mare. Foto: Promotor.ro

Drumul spre litoral este mult uşurat de construcţia autostrăzii A2 către mare, însă sunt câteva puncte nevralgice unde vă puteţi pierde foarte mult timp, atât atunci când traversaţi Bucureştiul pentru a ieşi spre litoral, cât şi chiar atunci când aţi ajuns foarte aproape de mare.


Pentru a evita aglomeraţia spre mare este să pleci fie joi seara, fie vineri dimineaţa, nu după-amiaza, când evadează toţi bucureştenii (şi nu numai) spre litoral. Dacă totuşi nu ai altă cale decât să dai o fugă la mare în weekend, atunci iată cinci zone pe care trebuie să le eviţi, precum şi drumurile alternative, care îţi pot economisi minute bune, sau, de ce nu, te pot ajuta să te relaxezi în drum spre litoral.

Cum poţi evita blocajele de lângă Agigea pe Autostrada Soarelui
Din cauza modului în care este conectată Autostrada Soarelui de drumul naţional DN39, se formează coloane care pot depăşi 15-20 de minute de staţionare chiar la doar 2 kilometri de litoral. Poţi evita acest neajuns dacă ieşi de pe A2 mai devreme, la Murfatlar, şi dacă urmezi (cu atenţie) drumul judeţean DJ 381 până la Ciocârlia de Sus şi apoi DJ 308, prin Mereni, până la Topraisar. De la Topraisar poţi alege să mergi spre Eforie Nord prin Moviliţa şi Techirghiol sau spre sudul litoralului, dacă ai treabă spre Mangalia, prin Negru Vodă – Albeşti. Drumul direct spre Neptun-Olimp, DJ 392, prin Amzacea şi Pecineaga, nu este recomandat, pentru că este distrus în multe locuri.

Cum poţi evita blocajele când te întorci spre Bucureşti
Duminica seara coloanele pot începe şi de la câţiva kilometri de Bucureşti, aşadar soluţia este să ieşi de pe autostradă la noua legătură cu DJ 301A cu Bălăceanca şi Glina, apoi pe Splaiul Unirii, dacă ai treabă spre vestul sau sudul oraşului, sau pe DJ 301 spre Pantelimon, dacă ai treabă cu nordul oraşului. Dacă blocajele anunţate sunt şi mai mari, atunci poţi ieşi chiar de la Fundulea, în special dacă ai treabă spre nordul oraşului.

Sursa: Promotor.ro