Taxa de pod Fetesti

Aglomeratie la punctele de taxare de la Fetesti. Foto: Adevarul.ro

Mii de turişti şi-au început cu stângul concediul pe litoral, după ce au rămas blocaţi în trafic ore în şir din cauza taxei de pod de la Fetesti. Aglomeratia s-a format la punctul de taxare de la Feteşti, pentru că mulţi şoferi refuză să achite taxa de pod prin SMS sau la benzinării.

Drumul spre mare a devenit zilele acestea un adevărat calvar pentru cei care au ales să-şi petreacă concediul pe Litoralul românesc. Luni dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, mii de maşini au mers în coloană, cu viteza melcului. Ca şi în sezoanele estivale precedente, la punctul de taxare Feteşti, s-au format cozi pe mai mulţi kilometri. Spre deosebire de anii trecuţi, şoferii au la dispoziţie şi alte mijloace de plată a taxei de pod, care i-ar scuti de coadă. Cu toate acestea, cei mai mulţi s-au încăpăţânat să îndure soarele arzător şi să plătească cu banii jos.

Cum putem plăti prin SMS taxa de pod

Prin staţia de taxare de la Feteşti, şoferii pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, dacă au taxa plătită în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Taxa de pod poate fi achitata la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) sau prin SMS, la numărul 7577.  Numărul este disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone Telekom Mobile şi RCS&RDS. În mesajul trimis către acest număr, clientul trebuie să precizeze numărul de înmatriculare şi categoria tarifată. De exemplu, pentru un autoturism mesajul ar trebui să arate astfel: B13ABC 1. Mai exact, număr de înmatriculare la care se adaugă categoria maşinii.

Sursa: Adevarul.ro