Majoritatea romanilor cu tichete de vacanta vor la mare

Majoritatea romanilor cu vouchere de vacanta vor la mare

Mai mult de 80% dintre romanii care vin in agentiile de turism cu tichete de vacanta vor sa-si ia vacanta la mare in varf de sezon cand sunt cele mai mari tarife si sunt dispusi, ca pe langa tichet, sa plateasca si din buzunar pentru a-si putea achita sejurul dorit, potrivit unui studiu TUI TravelCenter.

Cererea pentru destinatiile interne a crescut odata cu lansarea voucherelor de vacanta pentru bugetari. Litoralul este cel mai cautat, insa romanii prefera si statiunile balneare, si sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu prefera marea solicita pensiuni in zone agroturistice din Delta Dunarii, Maramures, Moldova, Bucovina, Transilvania si Cazanele Dunarii.

„Majoritatea turistilor cu vouchere, fie ca aleg marea, muntele sau statiunile balneare, vor sa fie cazati in perioada iulie – august 2018, mai exact 15 iulie – 15 august, adica in full sezon, cand hotelurile si pensiunile au cele mai mari tarife”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vanzari al TUI TravelCenter.

Tariful mediu pentru o vacanta de vara de 7 nopti cu mic dejun in aceasta perioada este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanta. Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre romanii care vin cu vouchere in agentiile de turism nu vor ca vacantele pe care le cumpara sa depaseaasca suma de 1.450 de lei, 50% dintre ei sunt dispusi sa plateasca „din buzunar”, in plus, pana la 500 – 600 de lei pe un sejur si mai exista 10% care platesc cu peste 1.500 de lei mai mult fata de valoarea tichetelor.

Sursa: wall-street.ro