Viață de parazit – Traiul pe cârca altuia

Viață de parazit – Traiul pe cârca altuia. Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cum este să duci o „Viață de parazit”, participând la noul modul al Şcolii de Vară de la Antipa, care va debuta pe 30 iulie 2018.

Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15 în Sala Atelier de la etaj și vor fi susținute de către specialiștii Muzeului, Dr. Costică Adam, Dr. Cristina Constantinescu și Angel Irimia.

Ai un animăluț de companie? Un cățel, o pisică, un papagal, sau poate un mic rozător? Vrei să știi cum îl poți proteja de paraziți? Sau poate vrei să știi cum te poți proteja pe tine sau familia ta?

Te așteptăm la „Viață de parazit”, să explorezi lumea ascunsă a căpușelor, puricilor, țânțarilor, teniilor, limbricilor sau oxiurilor și să afli cât de diverse și ingenioase sunt modurile de adaptare ale acestor uimitoare animale la viața de parazit. Vei afla de la specialiștii Muzeului Antipa cât de mare este diversitatea speciilor de paraziți, cum arată aceștia când îi privești la microscop, cum unii reușesc să treacă neobservați de animalele pe care le parazitează și dacă într-adevăr paraziții își merită prostul renume pe care îl au, sau au o importanță mai mare decât am crede noi.

Vom intra în laboratoarele cercetătorilor Muzeului și, timp de o săptămână, vom fi mici cercetători. Vom afla unde anume găsim paraziții – în corp sau pe corp, cum sunt colectați și conservați iar apoi o să îi studiem la microscop și vom vedea lucruri uimitoare, nevăzute cu ochiul liber. Iar cei mai îndrăzneți vor asista chiar la disecția unei păsări sălbatice, pentru a căuta împreună cu unul dintre specialiștii Muzeului paraziții interni!

Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 fraţi iar înscrierea participanţilor se poate face prin email la info@antipa.ro în limita a 15 locuri/modul.

Sursa: Antipa.ro