insula-grecia
Destinațiile care au luat locul staţiunilor turceşti în preferinţele turiștilor români sunt litoralul Spaniei, Algarve, Portugalia, insulele grecești, litoralul românesc și cel bulgăresc.

Cererea de vacanțe pentru litoralul Spaniei a crescut cu un sfert anul acesta, față de 2015, compensând scăderea înregistrată pentru Antalya și Bodrum, ca urmare a atentatelor care au marcat sezonul 2016 în Turcia. Algarve, Portugalia, destinație lansată în premieră în vara 2016, dar și insulele grecești, litoralul românesc și cel bulgăresc au înregistrat creșteri de până la 30%.


În sezonul 2016, Paralela 45 a oferit sejururi în 39 de destinații, cu un total de 45 de plecări săptămânale din București și din țară, pe curse charter și de linie.

Rezervările de vacanțe au fost realizate în perioada de Early Booking și mai puțin pe last minute. Turiștii au preferat să aleagă din timp, pachete la hoteluri de cinci stele, în cazul Antalyei, și patru stele în restul destinațiilor. Cuplurile tinere au optat, în mare parte, pentru hoteluri de trei stele.

Spania a fost cea mai cerută destinație a anului, de la Mallorca și Tenerife, până la Costa Brava, Costa del Sol și Costa Blanca. Plecarea a fost atât din București cât și din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Preţul mediu al unui pachet a fost de 650 de euro/persoană.


Preferințele românilor s-au îndreptat și spre Algarve, o noutate bine primită vara aceasta care s,e va afla în oferta Paralela 45 și anul următor.

Pentru Chania-Creta, Santorini, Zakynthos și Mykonos au fost cerute cele mai multe vacanțe, dar preferate au fost și Rodos, Corfu și Heraklion-Creta, destinații pe charter. Halkidiki, Thassos si Zakynthos s-au aflat în topul zonelor turistice cu transport individual.

Pachetul mediu pentru o vacanță pe charter în Grecia a fost de 450-500 de euro/persoană în Creta, Rodos și Corfu, 580 de euro/persoană în Santorini, 250 de euro/persoană cu transport individual.

Sursa foto + informatii: dailybusiness.ro