Piata Sfatului Brasov

Piata Sfatului Brasov

Potrivit unui studiu realizat în ultimul an de Google România, turiştii români caută informaţii pe internet despre viitoarele destinaţii turistice. Topul destinaţiilor din ţară este condus de Constanţa, următoarele zone fiind Sibiu, Braşov, Valea Prahovei şi Bucureşti. La Braşov cele mai căutate obiective turistice sunt Castelul Bran şi Piaţa Sfatului. „Românilor le place să vorbească şi să discute privind destinaţiile sau opţiunile de călătorie, experienţă care se poate replica şi online. Informaţiile trebuie să fie simple şi accesibile, la îndemână, iar totul trebuie să transmită utilizatorului sentimentul că sunt în siguranţă, că datele lor nu sunt expuse“, se mai arată studiul Google, citat de bizbrasov.ro.


Castelul Bran, un model de succes în turism Castelul Bran, devenit celebru în toată lumea drept Castelul lui Dracula, este un obiectiv turistic privat fiind, din 2009, în proprietatea lui Dominic de Habsburg. Statul român a refuzat să plătească 60 de milioane de euro pentru a-l cumpăra de la familia de viţă nobilă. Castelul a fost cotat a a doau cea mai scumpă proprietate din lume în topul Forbes fiind evaluat la 140 de milioane de dolari. Turiştii care vin aici pot vizita 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Printre  piesele de rezistenţă se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei şi poate fi vizitat între orele 9.00 (luni 12.00) şi 18.00. Proprietarii pregătesc noi investiţii la castel. Va fi redeschis tunelul care scurta drumul între grădină şi castel, tunel făcut special pentru Regina Maria care suferea de artrită. Acest tunel nu a fost niciodată accesibil vizitatorilor. Tot la Bran se va redeschide şi Casa de Ceai a Reginei Maria.

Sursa: Adevarul.ro