Zilele Bucureștiului 2018

Zilele Bucureștiului 2018 – sursa: libertatea.ro

Primăria Capitalei organizează în acest sfârșit de săptămână Zilele Bucureștiului, un eveniment socio-cultural care marchează împlinirea a 559 de ani de la atestarea documentară a orașului. Cu această ocazie vor avea loc concerte cu artiști de renume precum Rod Stewart, Hurts şi Gheorghe Zamfir, dar și a cincea ediție a show-ului 3D videomapping iMapp Bucharest.

Zilele Bucureștiului 2018 vor avea loc în Piaţa Constituţiei, vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00, iar accesul este liber în limita capacităţii.

Programul Zilelor Bucureștiului 2018

Vineri 21 septembrie: Concert susţinut de Gheorghe Zamfir. Naistul are în program melodii din folclorul românesc, muzică simfonică şi de film, genuri muzicale interpretate alături de orchestră, tenori şi soprane de renume, precum şi alţi artişti recunoscuţi la nivel mondial. Invitat special în concert va fi artistul francez Enrico Macias.

Sâmbătă 22 septembrie: A cincea ediţie a show-ului de 3D videomapping iMapp Bucharest începe la ora 22.30. Ca și în anii anteriori, spectacolul de lumini va fi proiectat pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului. Participă echipele Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina şi Vision Impossible din Olanda.

Tot sâmbătă are loc un concert susținut de trupa britanică Hurts, duoul synth-pop englezesc format de Theo Hutchcraft şi multiinstrumentalistul Adam Anderson. Trupa The Mono Jacks va deschide seara, după ce DJ-ul CS84 va anima publicul din piaţă.

Duminică 23 septembrie: Concert Rod Stewart. Unul dintre cei mai importanți artiști internaționali vine în România prima dată după 23 de ani. În deschidere va cânta trupa Vunk.

Piața Constituției se închide total pentru mașini, începând de vineri

De miercuri 19 septembrie, ora 06.00, până în dimineața zilei de marți 25 septembrie, se închide banda I de circulație de pe bd. Libertății, pe sensul dinspre bd. Națiunile Unite spre Calea 13 Septembrie.

Pentru concertele care vor avea loc în weekend, va fi închisă circulația de vineri, ora 17.00, până luni 24 septembrie, la ora 06.00, pe bd. Unirii (între bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției), precum și pe bd. Libertății (între bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie).

Un festival dedicat copiilor și evenimente neconvenționale pentru tineri au avut loc  week-endul trecut, tot cu ocazia Zilelor Bucureștiului 2018. Primăria Capitalei a organizat mai multe evenimente în parcurile Cișmigiu și Circului.

Sursa: Libertatea.ro