Maramureș Balloon Fiesta, ediția 6 - ”Maramureș, plai cu zbor”, 5 - 12 octombrie 2019

Maramureș Balloon Fiesta, ”Maramureș, plai cu zbor”, 5 – 12 octombrie 2019

Maramureș Balloon Fiesta, ediția 6 – ”Maramureș, plai cu zbor”, 5 – 12 octombrie 2019

Maramureș Balloon Fiesta este un proiect unic, memorabil și spectaculos, pentru copii de toate vârstele. Evenimentul aduce împreună două povești fermecătoare: Viața tradițională românească și baloanele cu aer cald.

Proiectul are un impact și o relevanță națională și internațională și este centrat în județul Maramureș, anul acesta în Țara Lăpușului.

7 zile de festival 5 – 12 octombrie 2019

Sloganul “Maramureș, plai cu zbor” este o adaptare a vechiului cântec tradițional “Maramures, plai cu flori”, sintagmă care vorbește despre dragoste pentru natură, despre armonie și ospitalitate.

”Maramureș, plai cu zbor” este festivalul bucuriei, construit în jurul fusului de lemn ca stâlp al identității culturale maramureșene. Este o poveste despre tradiții și bogăție culturală, despre focul viu din vatra satului, într-o combinație fermecătoare cu emoția și bucuria pe care baloanele cu aer cald o transmit.

Programul festivalului Maramureș Balloon Fiesta va include zboruri libere deasupra Țării Lăpușului și a Țării Maramuresului, iar între sesiunile de zbor vom explora satele și vom întâlni localnicii, vom participa la ateliere meșteșugărești și la petreceri tradiționale, ne vom încărca cu starea de bine izvorâtă din felul de a fi al oamenilor locului.

Vom avea activități pentru cei mici și pentru cei mari, cu gastronomie locală, cu muzică și voie bună, cu artiști și târg de produse realizate manual, cu magie și bucurie multă, deschise pentru piloți și echipaje, pentru localnici și publicul larg. Programul detaliat al festivalului va fi publicat pe măsură ce e finalizat.

Sursa: Facebook