Punct de frontiera nou la graniţa cu Bulgaria, Dobromir - Krushari

Punct de frontiera nou la graniţa cu Bulgaria, Dobromir – Krushari

Un nou Punct de Trecere a Frontierei PTF Dobromir a fost inaugurat pe data de 17 decembrie 2018, în localitatea Dobromir, judeţul Constanţa,  Dobromir (Romania) – Krushari (Bulgaria) deschis la graniţa cu Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei PTF Dobromir – Krushari funcţionează în subordinea Gărzii de Coastă şi este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Noul punct de frontieră se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

P.T.F. Dobromir (România) – Krushari (Republica Bulgaria) este situat în comuna Dobromir,  jud. Constanta şi are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Krushari.

Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii de control în  punctul de trecere a frontierei sunt asigurate de către administratorul acestuia, Primăria Comunei Dobromir.

Sursa: Politia de Frontiera Romana