Pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată în 5 ianuarie

Pârtia de schi din Masivul Rarău va fi inaugurată în 5 ianuarie. Foto: stiridinbucovina.ro

Pârtia de schi din Masivul Rarău – cea mai mare din nordul țării – va fi inaugurată în 5 ianuarie 2019, după 10 ani de la începerea lucrărilor. Investiția s-a ridicat la 15 milioane de euro, potrivit autorităților locale.

Pârtia are o lungime de 2.850 de metri, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine și 9 tunuri de zăpadă. Aici se afla și un  lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, pârtia de schi din Rarău va fi inaugurata sâmbătă, 5 ianuarie.

„Cea mai important investiție în domeniul turismului din Moldova, în valoare de 15 milioane de euro, a fost finalizată. În 5 ianuarie inaugurăm oficial pârtia de schi din Masivul Rarău”, a anunțat, pe Facebook, primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Lucrările de amenajare au început în urmă cu zece ani și au fost abandonate dupa doi ani din lipsa finanțării.

La începutul anului 2017 A.N.T. a alocat pârtiei de schi din Rarău patru milioane de euro, pentru terminarea lucrărilor de la primul tronson al pârtiei.

Turiștii care ajung de sâmbătă pe pârtia de schi din Rarău și vor să facă o singură urcare și coborâre cu telegondola vor plăti 15 lei, dar cei care au de gând să petreacă mai mult timp în zonă și să se bucure de sporturile de iarnă pot achiziționa cartele cu puncte pentru telegondolă, prețurile fiind cuprinse între 55 lei și 390 lei.

Turiștii au posibilitatea achiziționării de tichete de la o zi la cinci zile. Prețurile variază între 100 și 400 lei, dar și tichete pentru un sezon întreg de schi, pentru 2.500 lei.

Sursa: hotnews.ro