Hotel Tusnad este cel mai important reper al statiunii supranumita „Perla Ardealului”. In anul 2006, hotelul, situat in centrul Tusnadului, a fost renovat partial astfel ca 23 de camere sunt acum clasificate la 3*. Procesul de modernizare continua dar fara a crea neplaceri clientilor care aleg acest hotel pentru odihna, tratament sau evenimente de afaceri. Baza de tratament, la care accesul se face direct din hotel, poate primi 900 de pacienti pe zi la procedurile principale.
Localizare
Hotel Tusnad este amplasat in centrul statiunii la distanta de doar 300 m fata de gara.
Facilitati hotel
Hotelul Tusnad dispune de 6 etaje ce incadreaza 4 camere single si 104 camere duble, acestea fiind impartite in doua categorii. 23 de camere sunt clasate serviciilor de 3 stele si 85 de camere la 2 stele.
Hotelul Tusnad dispune de urmatoarele facilitati: parcare, receptie 24h, internet wireless in holul hotelului, sauna, masaj, fitness, coafura si cosmetica, restaurant, bar de zi, baza de tratament.
Restaurantul dispune de 165 de locuri, punand la dispozitia oaspetilor un meniu a la carte, un meniu dietettic, un bufet si nu in ultimul rand barul de zi.
Dotari camere
Hotel Tusnad este amplasat in centrul statiunii la distanta de doar 300 m fata de gara.
Alte informatii
Turistii trebuie sa aiba dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie), trimitere de la medicul de familie sau specialist pentru a beneficia de tarifele speciale de tratament.
Turistii trebuie sa fie contibuabili la CNPAS (casa nationala) nu la armata sau alte case de asigurari.
Afectiuni tratate:
– cardiovasculare (in principal):
cardiopatie ischemica cronica, sechele dupa infarct miocardic la min. 3 luni dupa externare, hipertensiune arteriala esentiala, valvulopatii forme compensate, arteriopatii periferice, boli venoase cronice, subiecti cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare,
– reumatismale
– boli ale sistemului nervos (sechele dupa accident vascular cerebral, nevroza astenica)
– digestive (gastroduodenita cronica, ulcer gastric si duodenal cronic, afectiuni ale vezicii si cailor biliare, hepatite cronice)
– endocrine (hipertiroidie, hipotiroidie, boala Basedow)
– metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate)
– ale rinichiului si cailor urinare (litiaza urinara)
– respiratorie
– boli profesionale (complementar).
Factorii naturali:
– ape minerale (carbogazoase, clorurosodice, bicarbonatate)
– mofete
– bioclimat (subalpin, bogat in aerosoli si ioni negativi)
– ape termale.
Sursa: paralela45.ro