Gura Humorului, inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa

Gura Humorului in top 30 cele mai frumoase orase din Europa. Foto: telegraph.co.uk

Statiunea Gura Humorului, inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa. Clasamentul a fost realizat de agentiile de turism din Japonia, aparut recent in publicatia britanica The Telegraph Travel.


In Gura Humorului, peisajele iti taie rasuflarea. Locul este, din 2005, statiune turistica de interes national. Iar de atunci s-a tot dezvoltat. S-au investit aici 37 de milioane de euro, mare parte bani europeni. Cazare Gura Humorului

Localnica: „Constructiile minunate, zona aceasta a Arinisului este exceptional de frumoasa. Nu mai vorbim de obiectivele turistice: Manastirea Voronet care este recunoscuta in intreaga lume.”

Turistii care ajung pe aceste meleaguri nu se plictisesc. O vizita in zona inseamna neaparat si o oprire la Manastirea Voronet, vestita pentru nuanta de albastru, si supranumita Capela Sixtina a Estului.

Povesti frumoase spune si Muzeul Bucovinean.

Cristina Turcu, muzeograf: „Acest muzeu este unic pentru ca dezvaluie calendarul popular bucovinean cu niste practici foarte vechi, precrestine.”

Cei dornici sa se distreze pot testa partia de schi Soimul, dotata cu instalatie nocturna si telescaun. Iar oferta nu se opreste aici.

Ionel Ghisovan, reprezentant complex turistic Arinis: „Turistii pot veni la piscina acoperita Arinis, din cadrul complexului de agrement. Mai pot beneficia de terenuri de sport in aer liber, patinoar in timpul iernii si skatepark in timpul verii, minigolf, tir cu arcul, airsoft.”

Si proprietarii de pensiuni au facut investitii si nu duc lipsa de turisti.

Alexandra Forminte, reprezentant pensiune: „De unde aveti turisti? Din toata lumea. Vara vin foarte multi din Italia, Spania, Germania, Danemarca. Am avut chiar si turisti din Japonia care au venit special sa faca reportaje, filmulete.”

Localnicii sunt si mai mandri de zona lor, de cand Gura Humorului a fost inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa.

Localnic: „Japonezii fiind unul dintre cele mai civilizate popoare din lume, s-au orientat asupra, laturii ecologice naturii, frumusetii acestui oras..”

Marius Ursaciuc, primar Gura Humorului: „E o clasare mai mult decat onoranta pentru noi. Are o oferta diversificata. Ai ce sa faci aici in orice anotimp.”

Clasamentul in care apare si statiunea din Bucovina a fost realizat in baza optiunilor exprimate de 300 de agentii de turism din Japonia.

Sursa: stirileprotv.ro