Biserica Ciofliceni Snagov

Cea mai reuşită, din punct de vedere arhitectural şi teologic, dintre construcţiile religioase moderne din Europa. Aşa a fost caracterizată o biserică din România. Aceasta se află în Snagov şi poartă hramul Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel.

Un lăcaş de cult din Snagov a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume, graţie arhitecturii sale deosebite.

Realizată din lemn lamelar încleiat, cu arcade mari, vitralii şi mozaicuri, biserica mănăstirii catolice a Părinţilor Carmelitani din Ciofliceni a fost catalogată drept „cea mai reuşită, din punct de vedere arhitectural şi teologic, dintre construcţiile religioase moderne din Europa”, de preotul iezuit Marko Ivan Rupnik, directorul Şcolii internaţionale de artă Centrul Aletti din Roma.

Arhitectura este semnată de Tudor Rădulescu, care a colaborat cu slovacul Andrej Stepancic. Lucrările de construcţie au început în anul 2012 şi au fost finalizate la jumătatea lui 2015, potrivit angelus.com.

Sfinţirea bisericii închinate Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel, cu hramul pe 16 iulie, a avut loc la finele lunii mai.

Manastire Snagov

Foto: carmelitanisnagov.ro

Călugării din ordinul Carmelitanilor desculţi se dedică vieţii contemplative, dar şi predicării, îndrumării spirituale, organizării de reculegeri, exerciţii spirituale şi activităţii misionare.

Primii Părinţi Carmelitani desculţi au venit în România în anul 2000, comunitatea aparţinând de Provincia italiană din regiunea Veneto. După ce în primii ani au locuit într-un apartament din Bucureşti, în 2003 au început proiectul de construire a unui ansamblu mănăstiresc la Ciofliceni, sat aflat la circa 30 km de Bucureşti.

Localizare pe harta

ADRESĂ: Sat/Sos. Ciofliceni, Nr. 54, (DJ 101B), Snagov, Jud. ILFOV

EMAIL: ocdsnagov@gmail.com

TELEFON: +4 (0) 745 416 929

Sursa: Gandul.info