A opta ediţie Oktoberfest: 25 august – 4 septembrie 2016

Oktoberfest Brasov 2016

Oktoberfest Brasov 2016

Dragi braşoveni şi cinstiţi oaspeţi,
Dăm de ştire însetatelor voastre domnii că anul acesta Oktoberfest va începe mai devreme. Onor ministrul învăţământului a hotărât ca şcolile să înceapă pe 12 septembrie şi ne-a stricat ploile de hamei, programate din vreme pe Arena Sportivă Ion Ţiriac. Când să mai strângi ditamai cortul şi să faci curăţenie? No, dar nu e bai, că spiriduşii au făcut o magie, Unchiul Hans s-a mobilizat, cerbul Cornel a bocănit mai repede aşa că vom da cep la marele butoi pe 25 august. Să-i dăm şi ministrului o bere? Ne mai gândim…


Simţiţi aburul de bere proaspătă vestitor de la fabrica Ciucaş?! Dar aromele cârnatului la metru? Dacă da, atunci să ştiţi că şi anul acesta ne-am propus să doborâm recordul la halbe băute şi la distracţie. Şi dacă tot vorbim de recorduri va fi repetiţie generală cu halbele date din mână în mână pentru a realiza cel mai lung lanţ uman. Ever!
Miss Oktoberfest va avea dor de ducă şi de val. Îşi va lua aleasa jumătate sau treisferturi, depinde de statură şi va pleca într-o croazieră de vis spre Terminus Paradis.
Distracţia va atinge cote maxime datorită formaţiilor invitate, cele cu care v-am obişnuit dar şi altele surpriză, Dj Ederweiss, pălitul de bere va face show, iar jocurile Ciucaş vor avea jocuri noi, cum ar fi: heleşteul, şotronul de silicon şi X şi 0 cu Cornel.
Nu vor lipsi parada căruţelor alegorice, câmpia şi căsuţa bavareză, halba la litru şi cârnatul la metru. În premieră vom avea şi un castel al brutarilor, tot cu specialităţi din Mama Bavarie.
Vă aşteptăm cu mic cu mare în cortul cu balcoane! Ziarul nostru, Oktoberfest Zeitung vă va aştepta pe mese pentru a şti tot ce se întâmplă. Partenerii noştri tradiţionali deja pregătesc varza călită, ciolanul şi werbuştii, totul este la foc molcom care va deveni maxim.
Să vă spunem, să nu vă spunem? No, hai să spunem! Ediţia de anul acesta este ultimul Oktoberfest care se va desfăşura în actuala locaţie din centrul istoric. Să o cinstim cum se cuvine. Nu, nu vă spunem unde vor fi viitoarele ediţii, că încă nu am băut destulă bere şi păstrăm taina. Haideţi să o cinstim cum se cuvine pe cea de acum!
A opta ediţie Oktoberfest: 25 august – 4 septembrie 2016

Sursa: oktoberfestromania.ro/oktoberfest-brasov