În perioada 13 – 15 mai 2016, ASOCIAŢIA MECANTURIST Galaţi vă invită să îi fiţi alături la prima etapă a competiţiei de turism sportiv din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv Ştafeta Munţilor, ediţia a V-a, ce se va desfăşura în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Etapa organizată sub denumirea de Festivalul de Turism şi Ecologie Mecanturist, ediţia a II-a, este de tip Master şi este deschisă tuturor cluburilor şi asociaţiilor de turism şi ecologie din ţară, afiliate sau neafiliate la Campionatul Naţional de Turism Sportiv Ştafeta Munţilor.
Data concursului: 13 mai 2016 orele 14:00 – 15 mai 2016 orele 14:00
Loc de desfăşurare: Parcul Naţional Munţii Măcinului, cu tabăra în zona Dealul cu Drum; coordonate GPS: 45.181663° N 28.261349° E.
Căi de acces: Din Galaţi se trece cu bacul (ultima trecere la orele 22:00) în localitatea I.C. Brătianu, se continuă drumul până în localitatea Garvăn unde se face dreapta pe DN 22 D, se trece prin Jijila, iar din oraşul Măcin spre Constanţa până la Popasul Angelo, unde facem stânga până în localitatea Greci. La sensul giratoriu se merge înainte, se trece podul şi se face dreapta pe strada Carabalu, pe lângă Centrul de Vizitare Munţii Măcin de la ieşirea din comună şi se continuă încă 1 km pe drum de ţară pâna la tabăra de bază. Distanţa totală 43 km.
Din Brăila se trece cu bacul (ultima trecere orele 22.00) în localitatea Smârdan, se continuă drumul până în oraşul Măcin, se merge înainte spre Constanţa – vezi mai sus. Distanţa totală 29 km.
Taxa de bac este de 1,5 lei de persoană şi de 20-21 lei de autoturism cu şofer.
Bucureşti – Slobozia – Ţandărei – Hârşova – Cerna – Greci – 270 km
Constanţa – Năvodari – Babadag – Izvoarele – Cerna – Greci – 150 km
Categorii de concurs: Conform Regulamentului competiţional 2016 – Ştafeta Munţilor
- FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
- JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani împliniţi;
- ELITE– participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
- OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex. Timpii pentru aceasta categorie sunt calculaţi ca timpi turistici;
- VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 45 de ani, indiferent de sex.
- FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă.
Probele obligatorii:
– RAID MONTAN; traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 8 ore şi diferenţa de nivel de 900m. Pentru categoria Family proba are o durată de maxim 4.5 ore şi diferenţa de nivel de 450m.
– ORIENTARE; probă de viteză folosind harta de orientare şi busola; echipele participa cu toţi membrii săi. Lungimea maximă va fi de 2 km şi diferenţa maximă de nivel de 120 m. Categoria Family va susţine această probă la revenirea în tabără; traseul pentru copii va avea o lungime de 200m şi o diferenţă de nivel neglijabilă.
– CUNOŞTINŢE TURISTICE; proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect; timpul alocat este de 7 minute. Fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări.
– PROBA CULTURALĂ se va susţine în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără. Fiecare club are la dispoziţie 15 minute pentru a susţine această probă, şi poate include muzică, poezie şi moment umoristic / stand up comedy.
Probe opţionale:
– proba de escaladă (noduri de alpinism pentru categoria Family, escaladă pentru celelalte categorii); fiecare echipă desemnează un membru pentru această probă. Organizatorii asigură echipamentul de escaladă, mai puţin încălţămintea. Se recomandă folosirea espadrilelor pe traseul categoriei Elite;
– proba optională de cunoştinţe turistice; fiecare echipă răspunde în sistem cooperativ la întrebări de tip grilă şi cu răspuns deschis, alese din bibliografie;
– proba de orientare cu dispozitive GPS; probă individuală, fiecare club va desemna un membru pentru această probă;
– proba de cros montan; probă individuală, fiecare echipă va desemna un membru pentru această probă; categoria Family nu participa la aceasta probă;
– proba de orientare de noapte; probă individuală, fiecare echipă va desemna un membru pentru această probă; categoriile Family si Juniori nu participa la aceasta probă;
– proba search-and-rescue; cluburile desemnează câte şase membri pentru această probă;
– proba surpriză; participă toţi membrii echipei, se adresează tuturor categoriilor.
Programul evenimentului:
Vineri, 13 mai 2016:
– primirea participanţilor între orele 14:00 – 21:00;
– tura gratuită kaiac Turcoaia – Carcaliu între orele 16:00 – 19:00, oferita de Imbold Galati;
– tombolă;
– joc de socializare, pe parcursul întregii seri;
– şedinţa tehnică va avea loc în intervalul 21:30 – 23:00;
– stingerea: ora obligatorie de stingere în tabără este ora 24.00 pentru ziua de vineri.
Sâmbătă, 14 mai 2016:
– 07:00 – 18:00 – Concursul „Ştafeta Munţilor”, probele obligatorii si opţionale
– 10:00 – 16:00 – ture gratuite kaiac pe segmentele Turcoaia – Carcaliu şi Carcaliu – Măcin, oferite deImbold Galaţi, pentru cei rămaşi în tabără;
– 16:00 – 18:00 – Probe distractive surpriză pentru copii;
– 18:30 – Masa munţomanilor oferită de către Rotary Club Galati Donaris (mâncare caldă la ceaun);
Toţi participanţii vor aduce cu ei şi un set minimal de veselă şi tacâmuri.
– 21:30 – Proba opţională de orientare de noapte;
– 22:30 – Focul de tabără şi proba culturală;
Duminică, 15 mai 2016:
– ora 09:00 – 16:00: tura kaiac Turcoaia – Smârdan (cost 50 lei/persoană);
– ora 10:00 – 11:00: proba search-and-rescue;
– ora 11:30 – 13:00 afişarea rezultatelor şi Festivitatea de premiere (intenţionăm să începem premierea la 11:30)
– ora 13.00 încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanţilor
– ora 13.00 – 16:00 deplasare la lacul Iacobdeal, cetăţile Troesmis, Arrubium şi Dinogeţia
Posibilităţi de cazare: în zonă sunt limitate; în Greci există:
- pensiunea Matei Matetovici;
- camping Turtle Camp – o căsuţă din lemn cu un pat dublu, toaletă, bucătărie şi aer condiţionat, două rulote cu 3 respectiv 4 paturi, loc pentru corturi, un foişor acoperit cu stuf, grătar, grup sanitar cu duş cu apă caldă.
Regulament în tabără:
Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără saci menajeri, aceştia având obligaţia de a transporta gunoiul până la cea mai apropiată ghenă.
Coordonatorii de grup au responsabilitatea de a aduce la cunoştinţă regulile din interiorul taberei cât şi cele prevăzute de către Ştafeta Munţilor.
Taxa de intrare in Parcul Naţional Munţii Măcinului este de 6 lei.
PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE !
Echipament OBLIGATORIU:
Individual: echipamentul individual obligatoriu este compus din ”încălţăminte de munte cu talpă profilată”, aici intrând şi „adidaşi” de trail running, lanternă, fluier şi pelerină de ploaie.
Echipă: recipient pentru apă, trusă medicală, rucsac, sursă de foc şi busolă.
Organizatorii îşi rezervă dreptul a modifica programul de desfăşurare al concursului!
Sursa: mecanturist.ro
Niciun comentariu până acum