Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov

Staţiunea Râşnov este unul dintre cei mai importanţi poli ai turismului naţional, nu doar braşovean. Primarul Adrian Veştea a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu doar Cetatea Râşnov este un punct de atracţie, ci şi liftul cu cremalieră a devenit o atracţie pentru Râşnov, care la final de săptămână funcţionează la foc continuu.


Potrivit cifrelor prezentate de edil, Cetatea Râşnov a fost vizitată în perioada 1 ianuarie – 22 august 2015 de 291.828 de turişti. Veştea spune că afluxul de turişti va fi la fel de mare în continuare, estimând că, până la sfârşitul anului, numărul de vizitatori de la Cetate va depăşi 300.000 de persoane. „Acum încep să se vadă rezultatele implicării noastre în dezvoltarea unor evenimente culturale sau sportive importante, dar şi în dezvoltarea infrastructurii, fie că vorbim de cea sportivă, fie că ne referim la cea turistică”, a declarat primarul Râşnovului Adrian Veştea.

Liftul cu cremalieră a devenit şi acesta un punct de atracţie. De la inaugurarea din 12 iulie, până zilele trecute au fost înregistrate 18.000 de treceri pe la turnicheţii instalaţiei de transport. „În medie, în fiecare zi au fost peste 260 de călători, cei mai puţini în cursul săptămânii, când minimul de turişti care au călătorit cu liftul a fost de 100, iar în zilele de weekend am avut câte 400 – 500 de persoane. Este o medie bună, în contextul în care accesul în zona centrală este mai dificil, având în vedere că la această oră se execută lucrările la Centrul Istoric”, a precizat Veştea.

De asemenea, şi parcul cu dinozauri Dino Parc, deschis la jumătatea lunii iunie, a depăşit până în prezent 190.000 de turişti, iar odată cu deschiderea Cinematografului 9D, numărul acestora este în creştere. Atracţiile din Râşnov au adus în oraş aproape 500.000 de turişti.

Oferte de cazare in Râşnov

Sursa: Adevarul.ro