„Simți ce aer poluat?” / „Apa asta are gust ciudat.” / „Ceva nu-mi place la mâncarea asta, sigur e bună?” sunt doar câteva exemple din ceea ce, cu siguranță, fiecare dintre noi auzim des. Trăim într-un mediu în care suntem foarte expuși la virusuri, bacterii și paraziți. Fiecare dintre noi avem în corpul nostru tot felul de microorganisme vii. În anumite cazuri, acestea își fac simțită prezenta, în alte cazuri se poate să trăim cu ele toată viața și nici să nu bănuim că le avem.
Ce ne poate ajuta? Un stil de viață sănătos – din toate punctele de vedere: alimentație sănătoasă, o igienă corespunzătoare a somnului și sport. Un asemenea stil de viață nu face decât să crească imunitatea organismului nostru.
Astfel, cu un sistem imunitar bine pus la punct, corpul nostru poate lupta cu acești paraziți. În caz contrar, există riscul ca aceștia să treacă de bariera intestinală spre diferite organe și astfel ajungem să ne confruntăm cu diverse boli. Cercetătorii au descoperit faptul că 90% dintre bolile existente sunt produse de paraziți. Un procent foarte mare!
Vestea bună este că în natură există o mulțime de remedii și „materiale” prin care putem preveni dezvoltarea și acțiunea acestor paraziți:
– Pelin – ajută la eliminarea anumitor tipuri de paraziți și, în același timp, are efect benefic asupra problemelor de stomac.
– Cuișoarele – sunt utile nu doar în eliminarea paraziților, dar și în eliminarea ouălelor acestora. Dacă se asociază cu usturoiul, efectul este cu atât mai bun.
– Cimbru – această plantă împiedică dezvoltarea ouălelor și a paraziților deja existenți și are rol stimulator asupra glandei timus (rol de creștere)
– Semințe de dovleac – este cunoscut faptul că semințele de dovleac sunt bogate în acizi grași, aminoacizi, glucide, minerale și multe vitamine. Au rol în eliminarea paraziților intestinali.
Pe lângă acestea, există anumite produse care conțin exact din diverse plante care mai de care mai benefice pentru organism și folosite pentru a elimina paraziții:
Nikvorm – este un sirop care poate fi folosit atât pentru adulți, cât și pentru copii, cu extract de Terminalia Chebula (Haritaki), Inulina, Embelia Robusta, Butea Monosperma și Mallotus Philippinensis. Acțiunea acestor plante vizează:
– digestia prin creșterea nivelului de enzime digestive;
– scăderea riscului de a dezvolta ulcer duodenal prin stimularea activității glandei Brunner;
– reducerea inflamațiilor și cicatrizarea mucoaselor;
– curățarea sângelui din intestine;
– creșterea populației de bacterii funcționale;
– inhibarea proceselor fermentative și astfel reducerea colicilor;
– eliminarea toxinelor și anumitor tipuri de virusuri
Giardinophyt – un sirop pe bază de cimbru, semințe de mărar, cuișoare, vetrice și extract de propolis. Conținutul său 100% din plante ajută la eliminarea paraziților și, în același timp, nu permite proliferarea acestora sau a altor microorganisme (bacterii, virusuri). Tratamentul cu acest sirop durează 14 zile (după fiecare 7 zile se face o pauză de 7 zile), deoarece nu permite reinstalarea infecțiilor.
Polygemma 15 – Intestin detoxifiere – sirop cu funcție de detoxifiere, ajută, de asemenea, la eliminarea paraziților intestinali. Ingredintele sale sunt extracte din muguri de stejar, nuc și mlădițe de merișor. Deoarece flora intestinală este un aspect extrem de important (o floră intestinală dezechilibrată ajută paraziții să iasă din intestin și să pătrundă în alte organe), acest sirop are și rolul de a reechilibra flora intestinală.
În concluzie, există numeroase modalități naturale prin care putem preveni sau trata paraziții intestinali. Alegând un tratament natural, nu doar că eliminăm direct cauza infecțiilor, dar ne și ajutăm organismul să fie mai puternic.
Niciun comentariu până acum