Blog InfoGhidRomania.com

Descopera principalele zone de interes turistic din Romania: Litoralul Marii Negre, nordul Moldovei, zona Brasov, Valea Prahovei, Delta Dunarii, Muntii Apuseni, Transilvania, Maramures, precum si obiective turistice renumite: Castelul Bran, Peles, Transfagarasan, Cetatea Histria, Barajul Vidraru, Manastirile Putna si Voronet, Pestera Ursilor.

Pe Valea Prahovei se gasesc o serie de statiuni renumite cautate de catre turistii din Romania dar si din strainatate, pentru peisajul deosebit care-l ofera prin amplasarea acestor statiuni, pentru sporturile de iarna practicate aici, pentru efectele curative oferite si pentru multe altele.

Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Corbu la nord si Vama Veche la sud, avand o lungime de 245 km. Pe litoralul romanesc exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice. Amplasate de-a lungul drumului european E 87, statiunile de pe litoralul romanesc sunt: Navodari, MamaiaEforie NordEforie Sud, Techirghiol, CostinestiNeptun – Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.

Delta Dunarii este o rezervatie naturala recunoscuta pe plan mondial, pentru frumusetea peisajelor sale, aceasta fiind o importanta atractie turistica. La formarea acesteia au mai contribuit si actiunile marii, a vantului si a vegetatiei. Bratele Dunarii cuprind foarte multe lacuri mici si mari, canale legate intre ele sau de fluviu.