Formulare Declarație pe proprie răspundere si Adeverinta de Serviciu. Formulare Declarație pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei si Adeverinta de Serviciu, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Declaratie pe proprie raspundere

Declaratie pe proprie raspundere

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

„Pentru cei care se plimbă sau îşi scot căţelul la plimbare nu trebuie completată Declaraţie pe proprie răspundere, pentru că în momentul în care poliţistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul îşi plimbă căţelul sau face sport în jurul blocului”, a explicat ministrul Marcel Vela.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie 2020.

Formulare Declarație pe proprie răspundere si Adeverinta de Serviciu

Formularele de Declarație pe proprie raspundere si Adeverinta angajator (model nou) pot fi descarcate prin link-urile de mai jos.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere (model nou) – Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

MODEL Adeverinta angajator  (model nou)

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne