Destinatii last minute pentru pasionatii de sporturi de iarna

Destinatii last minute pentru pasionatii de sporturi de iarna. foto: Shutterstock.com

Fie ca esti pasionat de sporturile de iarna, fie ca vrei sa inveti sa schiezi, echipa momondo.ro a facut o lista cu statiunile de schi din estul Europei, unde gasesti toate conditiile pentru un sejur reusit.

Poiana BrasovPoiana Brasov, Romania

Pentru statiunea din inima Transilvaniei turistii din diverse colturi ale lumii incep sa se cam bata pentru a prinde un loc. In plus, la cativa pasi pe partie, gasesti vinul fiert, care te incalzeste pana in maduva oaselor si starneste apetitul pentru bucatele traditionale, precum mamaliga asortata la branza de vaca si oua.

Harta cu unitatile de cazare din Poiana Brasov

Booking.com

Kopaonik, Serbia

Cele 200 de zile insorite pe an i-au adus muntelui Kopaonik pseudonimul de „muntele soarelui”. Statiunea cu acelasi nume se arata ca un minunat si linistit taram al iernii, cu 70 de km de partii. Tot acesta e cel mai intins lant muntos al Serbiei si un loc unde nu o sa se plictiseasca nimeni – nici cei care abia invata sa incalte claparii, nici cel care schiaza de la doi ani si jumatate.

Spindleruv Mlyn, Republica Ceha

Cuibarita intr-unul dintre varfurile inzapezite ale celui mai intins lant muntos din Republica Ceha, Krkonose („Muntii Giganti”), se afla Spindleruv Mlyn, una dintre cele patru statiuni din tinut. Nu doar ca preturile aici sunt mici, dar te asteapta minuni de sezon: de la partii pentru copii, spatii aproape virgine pentru a practica schi de fond si parcuri ticsite cu zapada, pana la imprejurimile Parcului National, atat de frumos incat a fost clasificat de UNESCO drept rezervatie a biosferei.

Jahorina, Bosnia si Herzegovina

Jahorina, impreuna cu varfurile inzapezite care-i stau de straja, atrage an de an impatimiti ai partiilor. Fiecare centimetru de partie este din cale-afara de ingrijit, inaltii Alpi Dinarici ai Bosniei te inconjoara. Coborand la poalele acestora, vei da negresit de un mic si fermecator orasel, incarcat de cabane traditionale si presarat la fiecare pas cu brazi inzapeziti.

Bialka Tatrzanska, Polonia

Daca esti un impatimit al schiurilor, ai auzit, poate, ca Zakopane ar fi cea mai mare si mai faimoasa statiune din Polonia. Dar daca ti-ai propus sa te indrepti spre o destinatie care sa nu te lase cu portofelul gol si care sa nu fie plina de oameni, satul Bialka Tatrzanska este o alternativa. Cele trei pante lungi si aranjate paralel sunt ideale pentru familii, incepatori si intermediari care isi pot slefui talentul de schiori.

Jasna, Slovacia

Jasna este unul din secretele pretioase si bine pastrate ale Slovaciei, o asezare cuibarita in Valea Demanovska Dolina. Rafalele de vant se opun randurilor de pini, iar pantele de schi infrunta salbaticia si decorul rural, toate ocupand, de fapt, intinsul unui parc national.

Bansko, Bulgaria

Aceasta statiune recent modernizata e pe pozitii fruntase in topurile iubitorilor de zapada. Si are de toate pentru toti: zapada, conditii de schi de care n-ai cum sa te plangi si nopti care au sa-ti dea ceva mai mult decat o cana de cacao la caldura focului. Totodata, Bansko este cat se poate de prietenoasa cu incepatorii, insa nu are numai partii cuminti.

Kranjska Gora, Slovenia

Daca acestei statiuni slovene i-au lipsit partiile periculoase, i s-au dat din plin terenuri suave, ingrijite, piste numai bune pentru copii si peisaje incredibile in mijlocul carora sa-i tot dai bataie cu schiul de fond. Si in ciuda faptului ca participa la cupe mondiale de mai bine de 50 de ani, preturile sunt cat se poate de decente.

Popova Sapka, Macedonia

Devansand fara discutii cele mai multe statiuni din Europa de Est, resortul Popova Sapka se cuibareste undeva intre varfurile blande ale Muntilor Dinarici. Si vei gasi orasul linistit din calea-afara, imbracat in alb si in strazi goale, intr-o stare de perpetua motaiala, cu atat mai potrivit daca fix de liniste aveai nevoie in concediul de iarna.

Sursa: wall-street.ro