Ce ar trebui sa facem in aceasta perioada cu pandemie de Coronavirus?

Ce ar trebui sa facem in aceasta perioada cu pandemie de Coronavirus?

Ce ar trebui sa facem in perioada de pandemie cu Coronavirus?

Primordial in aceasta perioada este sa ne informam doar din surse oficiale, cum ar fi site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cel al Ministerului Afacerilor Externe ori site-ul Institutului National de Sanatate Publica. Este recomandat si sa evitam deplasarile in tarile care se confruntă cu numar mare de cazuri de infectari cu noul Coronavirus, dar si sa respectam cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati, pentru a ne proteja atat pe noi, cat si pe cei apropiati. Daca tot decidem sa calatorim sau daca trebuie sa calatorim pentru studii, tratamente medicale sau munca, macar sa o facem cu toata maturitatea si sa ne asumam si faptul ca vom putea intra in carantina sau izolare la domiciliu la intoarcere.

Care e riscul sa ma infectez cu Coronavirus in avion?

Persoanele care sunt nevoite sa calatoreasca, este bine sa stie ca datorita modului in care circula si este filtrat aerul in avioane, majoritatea virusurilor si bacteriilor nu se raspandesc la bordul aeronavelor. Asadar, riscul de a va infecta cu coronavirus in avion nu este neaparat mai crescut, asa cum se vehiculeaza. Virusul se poate transmite, insa, daca in avion stam aproape de o persoana infectata ori daca atingem lucruri pe care si acea persoana le-a atins.

Pot sa modific data calatoriei din cauza Coronavirusului?

Daca vreti sa modificati data calatoriei din cauza virusului, trebuie sa stiti ca in aceasta perioada, companiile aeriene isi schimba constant politicile de zbor. Mare parte dintre ele permit deja modificarea programului de zbor fara a percepe taxe suplimentare, catre multe destinatii. Cel mai bine este sa verificati direct pe siteurile companiilor aeriene conditiile de calatorie. Situatia este dinamica, iar lucrurile se schimba de la o ora la alta. Exista, insa, mult mai multa intelegere decat in urma cu o saptamana. Atat companiile aeriene, cat si hotelierii din toata lumea au devenit mai flexibili. La grupuri conditiile sunt mai dificil de renegociat, insa la biletele individuale exista deschidere pentru schimbarea datelor de calatorie.

Vreau sa imi anulez calatoria, pot recupera banii pe bilete?

Daca ati achizitionat de la o agentie de turism o vacanta intr-o zona mai putin afectata, unde nu exista momentan restrictii de calatorie, dar nu mai doriti sa calatoriti, sunt foarte mari sanse sa nu vi se poata returna totusi banii. Maxim vi se ofera varianta de a alege o alta excursie din portofoliu sau aceeasi destinatie in alta perioada, de cele mai multe ori prin plata unei sume suplimentare de bani. Daca plecarea era planificata in perioada imediat urmatoare si vrei sa anulezi, probabil vei pierde toti banii platiti. Va recomand sa incercati sa discutati cu agentiile de turism si sa fiti flexibili la solutiile oferite. Astfel, minimizati pierderile. Este o perioada foarte dificila pentru toata lumea. Toata lumea va avea cate putin de pierdut, atat clientul cat si agentia de turism sau compania aeriana.

Zborul meu a fost anulat de compania aeriana – primesc banii inapoi?

Daca aveti zbor catre o destinatie grav afectata de Coronavirus, ca de exemplu Italia, China, Coreea de Sud, Iran sau catre o tara care si-a inchis preventiv granitele, cum ar fi Israel, Cehia, SUA, Republica Dominicana sau Polonia, zborurile sunt sau vor fi cel mai probabil anulate de compania aeriana si in acest fel, va recuperati integral banii pe bilet. Aveti alternativa de a primi banii inapoi sub forma de credit de zbor. Acesta este de fapt un voucher cu care puteti schimba perioada de calatorie. Foarte rar, spre deloc, o sa vi se poata rambursa contravaloarea biletului de avion.

Sursa: razvanpascu.ro