Plaja Gura Portitei

Plaja Gura Portitei

Plaja Gura Portitei se afla intr-un mic sat de pescari, parte a rezervatiei Deltei Dunarii, intre Lacul Golovita si Marea Neagra, cu o plaja de aproximativ 4 km dotata cu sezlonguri si umbrele confectionate din stuf, situata la 50 km sud de Municipiul Tulcea. Satul de vacanta format din casute vopsite in alb si albastru, vile si terase din lemn si acoperis din stuf, de pe plaja Gura Portitei, asigura toate conditiile de cazare si relaxare pentru turistii dornici de o vacanta cu familia in natura. Statiunea este o alternativa pentru Vama Veche, devenita din ce in ce mai aglomerata si zgomotoasa.


Pentru a ajunge la Gura Portitei, de pe drumul european E87 Constanta – Tulcea se vireaza la dreapta in comuna Baia spre localitatea Jurilovca, si se merge pana la pontonul de imbarcare in vaporas, unde exista o parcare special amenajata cu plata 7,5 lei pe zi. Cursele catre Jurilova pleaca la orele 12.00, 16.00 si 20.00 iar din Jurilovca spre Gura Portitei  la orele 09.00, 14.00 si 18.00, durata unei curse fiind de 1 ora si 30 minute.

Pretul biletului pentru vaporas este de 25 lei de persoana. Exista si posibilitatea de a inchiria o ambarcatiune rapida de maxim 6 persoane care face acest traseu in 20 minute, la pretul de 200 lei. Avand in vedere ca satul de vacanta este amplasat in rezervatia Biosfera Delta Dunarii, fiecare turist este obligat sa achite o taxa de 5 lei de persoana pe zi la receptia satului de vacanta Eden – Gura Portitei.

Accesul si stationarea in Statiune