voucher vacanta

voucher de vacanta

Salariații pot primi vouchere de vacanță cu o valoare de până la șase salarii minime brute, pe care le vor folosi  pentru vacanțe în Romania. Toate primele de vacanță care se vor acorda în sistemul de stat, începând cu 1 ianuarie 2016, vor fi numai sub formă de vouchere de vacanță. Impozitarea acestora este similară celei tichetelor de masă, cu mult mai avantajoasă pentru angajator față de impozitarea pe salarii, ceea ce va determina angajatorii să ofere salariaților vouchere de vacanță și va aduce substanțiale economii companiilor de stat care acordă prime de vacanță.


Salariații vor putea alege în mod liber agențiile de turism și unitățile hoteliere de la care să cumpere servicii turistice cu vouchere de vacanță. Acestea se vor emite atât în format hârtie, cât și în format electronic de către unități specializate și de către unități bancare. Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanţă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea pachetelor de servicii turistice.

Lege vouchere vacantaLegea privind aprobarea Ordonanței de Urgenţă nr. 8/2014 de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.