Evenimentele culturale pun Romania pe harta turistica a Europei

Romania pe harta turistica a Europei. Foto: Turisti/Shutterstock.com

Evenimentele culturale romanesti sunt cunoscute pe plan european si international si reprezinta o destinatie atat pentru turistii pasionati de cultura, cat si pentru profesionistii activi in diverse sectoare culturale, precum cei din lumea filmului sau a muzicii.


Potrivit datelor Tripsta , dintre evenimentele culturale romanesti care atrag un numar important de turisti straini fac parte Bienala de la Bucuresti (23 mai – 24 iunie 2014), Festivalul International de Film Transilvania – TIFF (29 mai – 7 iunie), FITS (12-21 iunie), precum si Festivalul international ”George Enescu”, care urmeaza sa se deruleze, anul acesta, in perioada 30 august – 20 septembrie.

In perioada in care in mod normal se deruleaza Bienala de Arta Contemporana de la Bucuresti (care a avut cea mai recenta editie in perioada 23 mai – 24 iunie 2014), turistii straini si-au rezervat calatoriile cu 33 de zile in avans, petrecand cu aceasta ocazie circa doua saptamani in Romania (13 zile). Cel mai din timp au planificat calatoria la Bienala – cu 46 de zile inainte de data plecarii – turistii din Norvegia, care au petrecut cu aceasta ocazie si cele mai lungi vacantein Romania, de circa 20 de zile. La polul opus s-au aflat turcii, care si-au rezervat zborurile cu numai 12 zile inainte de eveniment si au petrecut in medie o saptamana la Bucuresti.

Atunci cand vine vorba de Festivalul International George Enescu, majoritatea turistilor straini si-au rezervat zborurile cu 35 pana la 81 de zile in avans, planuind sa petreaca la eveniment intre trei si 12 zile. Cel mai mare numar de calatori straini care vin la Festivalul International ”George Enescu” zboara catre Bucuresti din Marea Britanie (20%), Germania (10%), Cehia, Grecia si Turcia (7% fiecare), Italia (5%) si Austria, Cipru si Portugalia (4% fiecare) si Franta (3%), in timp ce altii – romani si straini (26%) – calatoresc la Bucuresti venind dinspre alte destinatii.

Citeste mai mult pe: wall-street.ro