Gura Portitei

Art. 2   Accesul si stationarea in Statiunea Gura Portitei
1. Accesul in Statiune se face prin traversarea Lacului Golovita cu mijloace de transport navale – vaporase, gabare sau salupe rapide – aflate in administrarea Statiunii.
2. Turistii sunt rugati sa respecte acest orar. In situatia in care orarul de traversare al ambarcatiunilor nu este respectat, Statiunea va organiza traversarea in conditii speciale, neasumandu-si raspunderea pentru eventuala intarziere la cazarea turistilor. Costurile suplimentare generate de aceasta situatie vor fi suportate de care turistii intarziati
3. La contractarea serviciilor oferite de catre Statiune, turistii avea incluse in tarif parcarea si contravaloarea traversarii tur si retur in varianta economica. In situatia in care la imbarcare se doreste utilizarea unui mijloc de transport diferit de cel economic, doritorii vor achita diferentele de tarif la Receptie. Exceptie de la plata fac posesorii de ambarcatiuni proprii,care efectueaza traversarea cu acestea.
4. Turistii care nu sunt cazati in complex, dar apeleaza la serviciile de transport ale societatii noastre, beneficiaza de deducerea integrala a valorii transportului din cheltuielile efectuate in complexul nostru (restaurant, pizzerie, beach bar, piscina, agrement, sezlong), dar un mai mult de 20% din valoarea fiecarui bon fiscal.
5. Pe durata traversarii turistii sunt obligati sa respecte instructiunile privind traversarea lacului prezente la Receptie cat si pe ambarcatiuni.
6. Nu sunt permise imbarcarea si accesul in Statiune cu: alimente, bauturi, aparatura electrica si electrocasnica (instalatii de sonorizare, frigidere, aragaze, resouri, radiatoare, cuptoare, etc.), mijloace de transport motorizat, lemne, carbuni, orice material sau substanta combustibila, armament de orice fel.
7. Avand in vedere ca satul de vacanta Gura Portitei este amplasat in spatiul rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, fiecare turist este obligat sa achite permisul de acces in Delta in valoare de 10 lei/pers/sejur, eliberat de Receptia Satului de vacanta Eden-Gura Portitei.
8. Nu este permis accesul cu animale de companie.
9. Instalarea corturilor in incinta complexului NU ESTE PERMISA.
10. Este interzis consumul alimentelor si bauturilor proprii in incinta restaurantului, barului, beach barului si a pizzeriei.


Art. 3   Norme de comportament in Statiunea Gura Portitei
1. Pe perioada sederii in Statiunea Gura Portitei turistii au obligatia de a pastra curatenia utilizand pentru aruncarea gunoiului containerele si cosurile de gunoi amplasate in statiune
2. Nu este permis calcatul pe iarba sau distrugerea vegetatiei.
3. Sunt interzise: focul deschis, prepararea alimentelor si consumul acestora in spatiile deschise, camere sau casute.
4. Turistii au obligatia de a se comporta civilizat si de a nu tulbura linistea celor din jur.
5. Se recomanda consumul moderat de bauturi alcoolice si evitarea prezentei in spatiile publice in stare avansata de ebrietate.
6. Conform legislatiei romane consumul sau comercializarea de substante halucinogene sau psihotrope este interzis si se pedepseste.
7. Nu este permis pe teritoriul Statiunii nudismul sau orice forma de exhibitionism.
8. Turistii au obligatia de a respecta semnificatia steagurilor arborate in zona plajei si de a nu intra in mare cand culoarea steagului arborat indica aceasta. Scaldatul in lac este strict interzis.
9. Este interzisa circulatia pe teritoriul Statiunii a mijloacelor motorizate de orice fel.
10. Turistii beneficiaza gratuit de asistenta medicala in caz de urgenta in limita disponibilitatii personalului medical si in functie de aprecierea acestuia, cazurile grave fiind indrumate catre unitatile medicale teritoriale. Statiunea nu isi asuma nici o obligatie legata de transportul bolnavilor la mal dar incearca in limita disponibilitatii ambarcatiunilor sa realizeze acest transport in mod gratuit
11. Pescuitul este permis in zona Statiunii, tinand cont de limitarile impuse de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
12. Acostarea ambarcatiunilor la docul Statiunii se face numai cu permisiunea Receptiei si cu achitarea unei taxe de acostare cuprinse intre 30 ron/zi si 100 ron/zi in functie de dimensiunile ambarcatiunii
14. Deteriorarea de catre turisti a oricarui obiect de inventar al Statiunii atrage raspunderea materiala a acestora privind achitarea daunelor la valorile afisate la Receptie sau la valoarea de piata a respectivelor obiecte
15. In preziua plecarii, pentru a se evita aglomerarea ambarcatiunilor,b turistii sunt rugati sa contacteze Receptia pentru inscrierea la una din cursele de intoarcere
16. Turistii au obligatia de a respecta si urma intocmai instructiunile personalului Administratiei in situatii de forta majora.

Transport

  • vapor tur-retur: 60 lei/persoana
  • salupa: 250 lei/salupa (6 persoana/cursa)
    Pentru bagajele ce depasesc 30 kg/persoana se va percepe o taxa de 25 lei.
    Salupa rapida circula in intervalul 7-20 la tariful de 250 lei/ salupa (capacitate 6 persoane)

Orar vapor Jurilovca – Gura Portitei si retur :

  • Plecari Jurilovca-Portita: 09.00/ 14.00/ 18.00
  • Plecari Portita-Jurilovca: 12.00/ 16.00/ 20.00

Booking.com